4 sfaturi pentru un city-break reușit în Praga

Praga, fascinant și misterios, „orașul celor o sută de turle”, este un oraș plin de romantism și magie, modelat de-a lungul secolelor de legende în jurul alchimiștilor secolului al XVI-lea. Este unul dintre cele mai turistice și frumoase orașe din Europa. Varietatea patrimoniului său cultural, istoric, arhitectural și multitudinea de activități fac din acesta un oraș excepțional și incomparabil.

Înainte de plecare, iată și câteva sfaturi de luat în seamă…

Când să mergi la Praga?

Praga poate fi vizitat pe tot parcursul anului, dar cu toate acestea, dacă trebuie să alegi un anotimp pentru a-l vizita, toamna și culorile sale magice, precum și iarna, care acoperă adesea centrul vechi cu o haină albă magnifică, se adaugă la magia momentului.

Acest lucru vă permite să descoperiți orașul în perioade mai puțin vizitate, și deci să beneficiați de prețuri mult mai mici.

Cum să mergi la Praga?

Deosebit de accesibil, datorită poziției sale centrale în inima Europei, Praga are un aeroport internațional deservit de marea majoritate a companiilor aeriene europene low-cost, dar în general pentru zborurile directe trebuie să plecați vineri seara din România, iar zborul de întoarcere este luni seara. Cu liniile aeriene locale găsiți zboruri mai ieftine în luna Ianuarie.
Dacă vreți să plecați cu mașina din România pentru un weekend în Praga, aveți nevoie de minim 7 ore, dacă plecați din Arad sau de minim 14 ore dacă plecați din București.

Cea mai rapidă și mai economică alegere este să plecați cu o agenție de turism care vă oferă zbor direct + hotel.

Cu ce bani te duci în Praga?

Moneda Republicii Cehe este coroana cehă (Kč / CZK). Chiar dacă este membră a Uniunii Europene, Republica Cehă nu a adoptat încă euro. Bancnotele sunt în valori nominale de 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 CZK. Monedele sunt în 1, 2, 5, 10, 20 și 50 CZK.

Dacă vreți să aveți bani cash la dumneavoastră, puteți schimba în Praga din Euro, Lire sau Dolari în Coroane sau puteți să schimbați direct din România. Pentru a verifica ce curs valutar are coroana cehă la casele de schimb sau la bănci, puteți vizita curs valutar coroana cehă.

Ce să vizitezi în Praga?

Prin centrul orașului Praga este ușor de mers pe jos, pur și simplu mergeți spre Podul Carol și de acolo se poate ajunge pe jos la majoritatea destinațiilor turistice populare. Podul Carol este una dintre cele mai vizitate obiective turistice din Praga, traversând râul Vltava.

Dacă doriți să vedeți Podul Carol de pe râu, croaziera pe râul Vltava este unul dintre cele mai populare tururi din oraș, cel mai bine este să vă rezervați biletele în avans.

Piața Orașului Vechi este cu siguranță ceva ce ar trebui să adăugați la city-break-ul din Praga, vizitând Biserica Maicii Domnului înainte de Týn, Primăria și Ceasul Astronomic.

A doua zi o puteți începe cu Castelul Praga, un simbol foarte important pentru oraș, la aproximativ 15 minute de mers pe jos din centrul orașului.

Încheiați ziua a doua cu un apus magic în Praga vizitând locul lebedele.

CategoriiFără categorie