O locuință pe pământ presupune efort din partea celor care vor să construiască o casă sigură și care să se alinieze cu regulile de protecție a mediului înconjurător. Dacă ești în acest pas al proiectului tău și vrei să afli câteva recomandări în acest sens, parcurge rândurile următoare și descoperă câteva îndrumări la care poate că nu te-ai fi gândit până acum.
Cum să construiești o casă în mod inteligent și să protejezi mediul natural în același timp
- Alege materiale de construcție de calitate
Alegerea unui teren pentru noua casă nu este neapărat o sarcină atât de dificilă pe cât este construirea unei case de care să beneficiezi toată viața. Producătorii de materiale de construcții continuă să implementeze diverse strategii în modul de fabricare a acestora, care să se alinieze măcar cu o parte din regulile de protecție a mediului înconjurător. În schimbul materialelor clasice, poți alege betonul celular autoclavizat, sau mai exact, BCA-ul, cum este cunoscut.
Puțini sunt cei care știu că acest tip de material de construcție are o structură pe bază ecologică, adică este realizat din resurse naturale. Chiar și așa, BCA-ul este durabil și poate fi folosit în construcția unei case pe pământ.
- Foliile de protecție te scutesc de muncă în plus
Cu tehnologie de viitor implementată, foliile protectoare pentru casă încep să fie des folosite și pentru locuințele din România. Principiul este unul simplu, pentru că acest tip de folie ajută la protejarea pereților exteriori împotriva uzurii, a expunerii la temperaturi joase sau ridicate, dar și a diverselor ansambluri de tâmplării. Un exemplu în acest sens este Protectapeel de pe Feyro, un produs care previne deteriorarea multor suprafețe și care poate fi reciclat cu ușurință, fără a afecta mediul înconjurător. În plus, acest tip de protecție te poate scăpa de revopsire sau curățare a diferitelor suprafețe atunci când se deteriorează, și deci, fără să fie nevoie de folosirea produselor chimice în acest sens.
- Folosește izolare eficientă pentru casa ta
Un alt pas important în construirea unei case este izolarea. Practic, la acest nivel te asiguri că locuința nu pierde căldură pe timp de iarnă, însă este și răcoroasă vara. Meșterii în domeniu recomandă ca izolarea să se facă fie pe exteriorul pereților, fie pe interior, pentru a lăsa spațiu suficient ca aceștia să “respire” și pentru a evita depunerile de mucegai sau igrasie.
- Optează pentru panouri solare
Casele “de viitor” sunt cele care se aliniază, în mare măsură, cu regulile de protejare a mediului înconjurător și de eliminare a risipei. Folosirea panourilor solare poate fi o soluție pentru casa ta, mai ales dacă vrei ai un furnizor veșnic de curent, cu ajutorul soarelui. Este știut faptul că acest tip de energie verde reduce în mod drastic costurile, prezentând direct un avantaj către consumator.
În concluzie, sfaturile de mai sus ar putea să îți fie utile atunci când te apuci de construirea unei case pe pământ. Acordă importanță materialelor pe care le cumperi și încearcă pe când posibil să nu poluezi mediul înconjurător cu acest tip de construcție sau după finisarea ei.
Sursă foto: Pexels.com