Cât costă renovarea unei case în 2022? Află cum poți stabili un buget corect

Respectarea unui buget nu este deloc o sarcină ușoară, însă stabilirea acestuia pentru un proiect de amploare poate fi o provocare și mai mare. Când vine vorba de costurile de renovare a casei, determinarea unui buget fezabil necesită un plan detaliat și multă cercetare. Din fericire, nu ești nici prima, nici ultima persoană care s-a confruntat cu o astfel de problemă, de aceea cheltuielile pot fi ușor estimate. Urmează pașii de mai jos pentru a crea bugetul potrivit nevoilor tale!

Iată cum să planifici bugetul de renovare a casei în mod eficient

 

Prețul de renovare completă a unui imobil este în jur de 3000 lei/m2, ceea ce presupune o investiție semnificativă pe care trebuie să o cântărești bine înainte de a începe proiectul. Bugetul alocat variază în funcție de o serie de factori, cum ar fi vechimea construcției, dimensiunile sale și designul pe care ți-l dorești. Uite câteva strategii care te vor ajuta să planifici bugetul mult mai simplu!

 

  • „Divide și cucerește”

 

Pentru a stabili mai ușor un buget, o strategie bună este împărțirea proiectul de renovare în proiecte mai mici, per încăpere. Pune-ți prioritățile în ordine și încearcă să determini costurile în funcție de schimbările pe care dorești să le pui în aplicare. Poate îți dorești o cabină de duș în locul căzii voluminoase, dulapuri noi și moderne în bucătărie, sau un home cinema la subsol. Odată ce iei fiecare cameră în parte, vei avea o imagine de ansamblu mai clară precum și o estimare mai bună a costurilor.

Pentru a-ți putea face o idee legată de bugetul optim de renovare, ia în calcul valoarea casei tale per ansamblu. În general, nu este indicat să cheltuiești mai mult de 10-15% din valoarea proprietății pe renovarea unei singure camere.

 

  • Analizează opțiunile de finanțare

 

Înainte de a stabili bugetul pentru renovarea locuinței, trebuie să stabilești modul în care o vei finanța. Dacă vrei să achiți în numerar, vei avea nevoie de un împrumut sau de un credit, iar bugetul renovării va trebui să se încadreze în limita fondurilor disponibile. Acest lucru poate afecta stabilitatea financiară a familiei și poate presupune sacrificii considerabile. Dacă ai deja împrumuturi substanțiale de achitat, dar amânarea proiectului de renovare nu este o opțiune, atunci un credit pentru refinanțare poate fi cea mai bună și mai rapidă metodă. Creditul pentru refinanțare te poate ajuta să scapi de stresul mai multor împrumuturi existente și să ai la dispoziție o sumă suplimentară de bani, pe care o poți folosi pentru renovare.  Astfel, vei avea posibilitatea de a plăti o singură rată, la o dobândă poate chiar mai avantajoasă și fixă. Dacă aceasta este soluția pe care o cauți, la Rapidcredit.ro poți beneficia de sume de până la 500.000 de lei, pe o perioadă de 60 de luni, cu zero comisioane.

 

  • Fii prevăzător!

 

Odată ce știi cât îți permiți să investești în proiect, pune deoparte 10-15% din fondurile disponibile pentru cheltuieli neprevăzute. Poate lucrurile nu vor merge conform planului sau costurile pot fi mai mari decât cele estimate inițial. Dacă pui deoparte un procent din bani înainte de a începe renovarea, știi că vei avea fondurile necesare pentru a finaliza proiectul, indiferent de circumstanțe.

Dacă bugetul depășește cu mult așteptările tale, nu te teme! Poți reduce costurile de renovare efectuând pe cont propriu câteva proiecte, cum ar fi vopsirea pereților, sau poți recondiționa unele piese de mobilier în locul achiziționării altora noi.

 

Sursa foto: Pexels.com

 

CategoriiFără categorie