Sunt foarte multe lucruri de spus despre uleiul de cocos și avantajele pe care le oferă atât pentru cei care îl consumă, dar și pentru cei care se folosesc de proprietățile acestui produs pentru sănătate în ansamblu. În articolul de astăzi vom vorbi și noi câteva detalii despre istoricul uleiului de cocos și despre ce beneficii pune pe masă un astfel de produs.
Istoricul unui produs revoluționar
Deși multe produse, alimente sau născociri ale naturii sunt cunoscute de sute și sute de ani, nuca de cocos este un etalon istoric pentru nutriție, comerț și răsfăț culinar. Un produs al naturii ce a fost mai mult decât popular chiar și acum 2000 de ani. Comercianții din Golful Persic ar fi transportat nuca de cocos tocmai din India până în Orientul Mijlociu. Astfel, chiar din acele vremuri, uleiul de cocos era un produs mai mult decât popular și evident, extras din nuci de cocos prin tot felul de metode.
Nu știm cu siguranță dacă acel ulei de cocos pentru gătit era folosit chiar și acum 2000 de ani, dar cu siguranță a fost descoperit acum foarte mult timp. Cocotierul sau palmierul de cocos sunt copaci care pot ajunge chiar și la 30 de metri înălțime, iar fructele produse de către aceștia pot cântări chiar și 2 kilograme. Deci sunt într-un moment al vieții noastre în care uleiul de cocos este mai mult decât accesibil.
Beneficiile pentru organism
Evident, pentru a sublinia cât mai concis care sunt beneficiile pe care acest ulei le poate avea pentru organism, trebuie să vorbim despre nutrienți și tot ceea ce conține acest produs. Ulei de cocos presat la rece conține vitamina E, vitamina K, foarte mult fier, acizi grași saturați, dar este și bogat în compuși antifungici, antioxidanți, antibacterieni și antivirali. Dacă este consumat cu regularitate, uleiul de cocos este un foarte eficient antioxidant care te ajută la regenerarea țesuturilor care au suferit răni sau daune.
Este excelent pentru persoanele care își doresc să încetinească procesul de îmbătrânire fiind foarte frecvent recomandat persoanelor care se luptă cu o piele uscată sau cu deshidratarea cutanată. Cei care se confruntă cu pielea crăpată, indiferent de zona corporală, găsesc uleiul de cocos a fi foarte util și de ajutor.
Beneficii extraordinare pentru ten, păr sau piele
Având în vedere proprietățile sale și faptul că este o sursă excelentă de acizi grași nesaturați, uleiul de cocos are efecte excelente de redare a fineții pielii fiind și un tonic foarte bun. În ceea ce privește îngrijirea părului, uleiul de cocos are efecte de întărire a rădăcinii părului, dar pot fi tratate și afecțiunile scalpului deoarece poate regla ph-ul pielii.
Pentru cei care vor să beneficieze de efectele benefice asupra pielii, uleiul de cocos combate candidoza și ajută în lupta cu tot afecțiunile provocate de fungi. Ajută la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale.
Concluzie
Astfel, uleiul de cocos este unul dintre cele mai complexe alimente pe care le putem garanta, care are și un preț excelent și se poate găsi în toate magazinele din România.