Tipuri de optimizări on-page: descoperă ce îmbunătățiri trebuie făcute pe site-ul afacerii tale!

În era digitală, orice manager își dorește ca afacerea lui să fie cât mai bine evidențiată în mediul online, întrucât acest spațiu oferă contextul perfect de promovare și captare a atenției potențialilor clienți. Însă, pentru ca povestea companiei tale să devină cunoscută și pentru a beneficia de rezultate pe termen lung, trebuie să optimizezi felul în care au acces utilizatorii la ea.

În calitate de antreprenor, este fundamental să lucrezi cu o echipă calificată, deoarece doar așa pot fi identificate toate mijloacele necesare pentru a dobândi succesul mult dorit. O metodă eficientă în această direcție este optimizarea SEO on-page, întrucât poziția paginilor unui site, în clasamentul motorului de căutare, are un rol major. Însă, te-ai întrebat vreodată cum poate să ajungă afacerea ta printre primele rezultate? Citește în continuare articolul pentru a afla răspunsul la această întrebare și chiar mai mult decât atât, pentru a descoperi alte informații utile despre optimizarea SEO.

 

Mai întâi, câteva informații de bază despre SEO 

 

Înainte de a clarifica orice nedumerire, dar și de a umple lipsurile existente pe acest subiect, vor fi precizate și explicate câteva noțiuni de bază din marketingul digital, pentru a înțelege mai bine informațiile care urmează să fie prezentate. Așadar, SEO (Search Engine Optimization) este un proces de optimizare a site-urilor și se împarte în două ramuri, mai exact:

SEO on-page: reprezintă părțile componente ale paginilor din interiorul unui site care pot fi controlate în mod direct, printre care se numără optimizarea următoarelor elemente: titlu, meta description, content și imagini;

SEO off-page: cuprinde toate acțiunile efectuate în afara site-ului, cu scopul de a obține o poziționare optimă.

În acest articol, atenția este asupra tipurilor de optimizări SEO on-page, din dorința de a dezvălui ce anume se poate îmbunătăți la paginile unui site cu produse sau servicii de vânzare. Din punct de vedere practic, tipurile de optimizări on-page se referă la toate elementele SEO care pot fi îmbunătățite direct pe un site web, astfel încât să se creeze pagini cu un ranking mai bun în Google și pentru a genera trafic organic. Profesioniștii în marketing sunt cei care sunt în măsură să te ajute în acest demers, astfel încât să-ți atingi obiectivele stabilite.

 

Tipuri de optimizări SEO on-page pot fi realizate la paginile site-ului tău:

 

  • Titlu

 

Primul pas pentru a genera un trafic organic mai mare pe site-ul afacerii tale este prin crearea unor titluri concise, unice și originale, pentru a fi remarcate de către utilizatori în motorul de căutare. Trebuie să se acorde o atenție deosebită lungimii lor, cu scopul de a nu se pierde interesul după primele cuvinte. 

De asemenea, trebuie să se conțină cont de cuvintele cheie relevante, pentru ca cititorii să poată anticipa natura conținutului paginii, astfel încât să fie curioși, să dea click pe link-ul paginii și să citească mai multe informații despre tema abordată. Altfel spus, este bine ca titlurile să cuprindă expresii cu însemnătate pentru utilizatori.

 

  • Meta description

 

În mod ideal, dimensiunea unei descrieri meta nu ar trebui să depășească mai mult de două propoziții. Pentru a capta atenția publicului țintă trebuie să conțină cel mai căutat keyword, formulat în așa fel încât să provoace curiozitate și, desigur, să se deosebească de textele folosite de competiție. 

Totuși, această misiune poate fi una dificilă, mai ales pentru cei care nu dețin la fel de multe cunoștințe ca experții în domeniu. Prin urmare, în acest context, este recomandat să apelezi la o agenție de promovare SEO, formată dintr-o echipă de profesioniști, așa cum este Limitless.ro. Colaborarea cu o agenție cu experiență în domeniul marketingului digital reprezintă varianta ideală pentru a beneficia, într-un timp optim, de rezultate excelente.

 

  • Content

 

O parte importantă din strategia SEO o reprezintă conținutul paginilor site-ului unei afaceri, indiferent de nișa sa. Este fundamental ca abordarea să fie una originală și unică, pentru a se diferenția de restul textelor deja existente în mediul online. În plus, trebuie ca cele mai căutate cuvinte cheie să fie incluse pe tot parcursul paginii, pentru a crește volumul de accesări din partea unor potențiali clienți interesați de produsele sau serviciile furnizate. De asemenea, un trafic organic mai mare pe site este asigurat și de prezența a câtorva headings, respectiv de incorporarea H-urilor, mai precis a H1, H2 și H3. 

Totodată, un aspect extrem de important este modul în care sunt formulate și organizate ideile din text. Ideal ar fi să se utilizeze o exprimare simplă, naturală și cursivă, astfel încât informațiile care prezintă interes să fie înțelese corect. În conținutul paginii se pot introduce puncte, numere sau alte elemente grafice, pentru ca informația să fie mai ușor de citit de către utilizatori. În mod evident, înainte ca varianta finală să fie încărcată, este obligatoriu să se citească din nou fiecare idee, însă cu un nivel mai ridicat de concentrare, pentru a corecta greșelile gramaticale sau pe cele de exprimare.

 

  • Imagini

 

Când vine vorba de imaginile prezente într-o pagină a unui site, este cert că acestea creează un conținut mult mai interesant pentru cititori. De aceea, fiecare element vizual trebuie să fie cât mai original, deci să fie prezent în cât mai puține alte locuri din mediul virtual. De asemenea, trebuie să vină în completarea textului și să fie plasat corect în conținutul paginii, pentru a nu-i induce în eroare pe vizitatori. În plus, nu trebuie neglijată varianta conceperii unui alt text, pentru a ajuta motorul de căutare să înțeleagă mai bine despre ce este vorba în imaginile respective.

Mai mult decât atât, este necesar ca elementele vizuale să fie redimensionate înainte de a fi încărcate pe pagină, deoarece, din păcate, dimensiunile mari influențează în mod negativ viteza de încărcare a paginii, deci, experiența utilizatorului în momentul vizualizării ei.

 

Top 3 avantaje ale optimizării on-page a paginilor site-ului afacerii tale

După ce specialiștii SEO au terminat de pus în aplicare strategiile inovative de optimizare, vei remarca, în curând, rezultate. Concret, agenția de promovare îți poate fi unul dintre cei mai mari aliați de care vei avea nevoie, deoarece, în urma acestei colaborări vei avea parte de următoarele beneficii:

  1. Creșterea calității și cantității de trafic organic din Google;
  2. Vizibilitate mai bună în fața clienților și potențialilor clienți;
  3. Sporirea semnificativă a vânzărilor.

În concluzie, colaborarea cu o agenție de promovare, în cadrul căreia lucrează persoane specializate din domeniu, este benefică pentru optimizarea SEO on-page a site-ului tău, ceea ce va contribui la prosperitatea afacerii tale. 

Sursă foto: Pexels.com

CategoriiFără categorie