Știm că v-ați pus cu toții întrebarea firească ce sistem de încălzire este mai economic pentru români în această iarnă.
Care este cel mai economicos sistem de încălzire?
Este o întrebare pe care și-o pun mulți oameni din România, având în vedere situația economică actuală. De fapt, bugetul mediu al unei familii românești a tot scăzut din cauza inflației.
Rămâne întrebarea: ce sistem de încălzire este mai avantajos pentru români în această iarnă? Se pare că există mai multe moduri diferite prin care oamenii pot proceda pentru a-și încălzi locuințele în aceste vremuri dificile.
Unii vor opta pentru a folosi gazele naturale sau electricitatea, în timp ce alții pot prefera sobele pe lemne sau cărbuni, precum și șemineele pe gaz. Există, de asemenea, cei care aleg să nu-și încălzească deloc locuințele și se bazează în schimb pe haine călduroase și pături.
Dar cum rămâne cu cei care își doresc ceva mai eficient decât o pătură sau două? Există vreo modalitate pentru ei de a se încălzi fără a cheltui prea mulți bani sau fără a-și sacrifica sănătatea sau siguranța? Răspunsul este da! După aprecierilor celor de la MasInstal – specialiști în sisteme de încălzire și instalații, centrala electrică va fi marele câștigător al acestei ierni.
Care sunt beneficiile oferite de centrala termică electrică
Atunci când folosiți o centrală termică de apartament, veți putea economisi bani din costurile de încălzire. Acest lucru se datorează faptului că centrala de apartament este capabilă să vă încălzească apartamentul mai eficient decât dacă ați folosi alte metode (calorifere, radiatoare etc). Acest lucru înseamnă că veți putea cheltui mai puțini bani pe factură în fiecare lună și, de asemenea, înseamnă că apartamentul dvs. va fi mai cald pentru perioade mai lungi de timp pe parcursul zilei.
Dar, iată câteva dintre avantajele folosirii unei centrale electrice:
- energia electrică este o sursă sustenabilă, dacă ne gândim la eoliene, solare, geotermale, hidrocentrale, etc.
- centrala electrică nu poluează mediul pentru că nu elimină noxe periculoase, este o centrala eco-friendly
- încălzesc mult mai rapid spațiul unde sunt amplasate
- produc mai rapid apă caldă
- nu are nevoie de revizii atât de dese precum centralele pe gaz
- nu trebuie racordate la rețelele comune, deci nu ai nevoie de acordul vecinilor pentru a o instala
- pentru zonele unde nu există acces la gaz, lemne, peleți, este o soluție ideală
- nu ocupă mult spațiu, nu are nevoie de o cameră specială
- scăpăm de tubulatura exterioară, de spart pereți și alte asemenea neplăceri.
Dacă luăm în calcul o locuință comună, de cca 70 – 100 mp, consumul mediu lunar este de 1000 – 1300 kW. Înmulțind această cantitate cu prețul unui KW la furnizorul vostru, aflați ușor cât vă poate costa încălzirea în acest caz. E mult, e puțin? Cu siguranță nu este puțin, însă s-ar putea să fie mai avantajos față de alte sisteme de încălzire, ținând cont de contextul actual.