Cum sa dezvolti usor un skill promitator in secolul 21: tips & tricks despre scris

In ziua de astazi exista o multime de skill-uri care se pot transforma in meserii, afaceri sau povesti de succes. Printre cele mai populare se numara skill-urile in IT, de la programare si pana la administarea de baza de date sau de retele. Totusi, domeniul tehnologiei si al stiintelor legate de date nu este foarte accesibil si nici pe placul tuturor. Contrar asteptarilor, exista o multime de abilitati mult mai usor de slefuit, dar la fel de cautate si de pline de potential precum IT-ul sau managementul. Scrisul este o astfel de abilitate, iar capacitatea de a putea scrie texte diverse, de la postari pe social media pana la articole online ori texte de reclama iti poate aduce atat satisfactii personale, cat si castiguri financiare.

 Descopera cele mai utile tips & tricks pentru a transforma scrisul intr-o cariera

 

1. Exerseaza zilnic

 Scrisul este o abilitate ca oricare alta, in care nu talentul dicteaza, ci mai degraba exercitiul, munca si invatarea continua. Pentru a putea scrie texte foarte calitative ai nevoie de exercitiu constant. Recomandarea noastra este sa incepi sa scrii zilnic, fie intr-un caiet, jurnal sau pe calculator. Nu trebuie sa scrii urmand anumite cerinte, ci mai degraba sa alegi una sau mai multe niste care ti se potrivesc si mai apoi sa te apuci de treaba. 

 Scrisul este util intr-o multime de domenii de la social media, publicitate si pana la jurnalism sau domeniile academice. Odata ce te-ai decis ce tip de scriitura iti place, alege si un domeniu. Spre exemplu, poti opta pentru a scrie materiale jurnalistice despre sanatate sau sa creezi postari de social media pentru industrii precum fashion ori beauty.

 Scrie zilnic pentru nisa sau domeniul ales, chiar daca nu ai inca job-uri sau proiecte. Poti chiar sa iti creezi proiecte proprii, precum bloguri sau pagini de Instagram.

2. Citeste, citeste, citeste

 Cei ce iubesc sa scrie sunt deseori pasionati si de lectura. Cititul te poate ajuta sa iti dezvolti vocabularul si sa iti imbunatatesti stilul personal de a scrie, iar alteori iti poate servi ca inspiratie pentru viitoare proiecte. Poti sa citesti orice, insa este important sa o faci cat de des se poate. Opteaza pentru literatura clasica, carti de dezvoltare personala, benzi desenate precum manga de pe books-express.ro si orice alt tip de lecturi. Cu cat iti vei diversifica paleta de materiale pe care le citesti, cu atat vei vedea mai multe posibilitati si variante pentru a-ti pune munca in aplicare.

3. Descopera oportunitati de a-ti expune munca

 Exista numeroase agentii de marketing, reviste si site-uri online, dar si pagini de social media ce cauta ajutor pe partea de creare continut, mai exact scris. De aceea, este foarte bine sa cauti pe site-urile de job-uri si pe retelele sociale astfel de oportunitati si sa aplici la cele care te atrag. Construieste-ti un CV si redacteaza cateva materiale pentru un portofoliu, astfel incat cei cu care colaborezi sa iti descopere stilul de redactare si interesele.

 In prezent, scrisul iti poate aduce o multime de oportunitati bine platite, dar si avantajul unei cariere durabile. Exerseaza-ti constant abilitatile si vei putea incepe sa scrii la nivel profesionist in doar cateva luni.

 

Sursa foto: Pexels.com