TOP 3 mituri legate de stimularea imunității

Apropierea sezonului rece îi face pe mulți să se gândească la afecțiunile care îi pot afecta pe fondul unei imunități scăzute. Deși este adevărat că organismul are nevoie de ajutor pentru a trece cu bine peste  perioada toamnei, a iernii și chiar începutul primăverii, la fel de adevărat este și că există destul de multe mituri legate de stimularea organismului astfel încât să facă față acestor provocări.

Mai jos, poți descoperi 3 mituri legate de stimularea imunității, precum și câteva sfaturi care să te ajute să treci cu bine peste anotimpul rece.

Cele mai frecvente mituri legate de stimularea organismului în sezonul rece

 

1.  În lunile care au litera ,,r’’ în componență trebuie să iei vitamine

Cel mai frecvent mit legat de a avea un sistem imunitar puternic este că în toate lunile care au în componență litera ,,r’’ trebuie să iei vitamine pentru a avea un sistem imunitar puternic.

Chiar dacă sezonul rece debutează cu septembrie și se termină cu aprilie, intervalul acesta cuprinzând toate lunile cu această literă, adevărul este că vitaminele luate în această perioadă nu îți vor garanta o sănătate de fier, mai ales că este bine să le iei doar după un set de analize și la recomandarea unui medic specialist sau a celui de familie.

2. Dacă iei vitamine, nu trebuie să mai faci nimic pentru a-ți stimula imunitatea

Din păcate, un alt mit propagat adesea este cel în care dacă iei vitamine în sezonul rece este suficient pentru a nu răci. Cu toate că ajută, pentru a avea un organism puternic trebuie să ,,muncești’’ tot anul.

Acest lucru înseamnă că ai nevoie și de o dietă potrivită pe parcursul întregului an, să îți iei vitaminele din fructe și legume de sezon în anotimpurile calde, precum și să faci sport. Astfel, vei intra în perioada rece cu un organism deja puternic și pregătit să facă față virozelor și răcelilor.

3. Doar suplimentele naturale contează în stimularea imunității

 La polul opus celor care cred în stimularea sistemului imunitar cu ajutorul vitaminelor sunt persoanele care cred că doar suplimentele naturale, precum propolisul și ghimbirul, au proprietăți care ajuta cu adevărat corpul să lupte cu răcelile sau mai bine zis, previn îmbolnăvirea.

Cu toate că fructele și legumele te pot ajuta să ai un organism mai puternic, atunci când alegi vitaminele de sinteză, doza controlată a acestora îți poate fi de mai mult ajutor. De exemplu, în perioada iernii, sunt recomandate suplimente alimentare cu vitamina D din cauza faptului că expunerea la soare este limitată și aceasta nu se mai poate sintetiza în mod natural în organism prin expunerea la soare. Iar la Crudșisănătos.bio, vei găsi o gamă variată de produse care te pot ajuta să rămâi sănătos nu doar în sezonul rece, ci și în restul anului.

Să ai un sistem imunitar puternic înseamnă în primul rând un stil de viață sănătos, astfel că este de preferat să îți ajuți organismul tot timpul anului si nu doar în anotimpul rece, atunci când poți apela la diverse vitamine și suplimente recomandate de medic.

Sursa foto: Pexels.com