Pleci într-o drumeție pe munte cu prichindelul tău? Iată ce lucruri esențiale trebuie să iei cu tine!

Excursiile la munte pot fi extrem de distractive, mai ales dacă sunt însoțite de mici drumeții și aventuri. Dacă urmează să pleci în zona montană împreună cu cel mic, trebuie să iei în calcul câteva lucruri esențiale. Pentru ca experiența să fie una plină de bucurie și fără neplăceri, este recomandat să previi o serie de mici surprize care pot apărea. Dacă respecți aceste sfaturi utile, drumeția va fi cu adevărat extraordinară și, cu siguranță, veți reuși să creați amintiri de neuitat!

În acest articol vei afla care sunt cele 3 lucruri importante pe care trebuie să le ai cu tine atunci când pleci pe munte cu copilul tău!

 

  • Echipament potrivit

 

Echipamentul reprezintă un element semnificativ atunci când pleci în drumeții pe munte. Acesta trebuie să fie adecvat și recomandat pentru astfel de deplasări. Nu doar tu trebuie să ai un echipament corespunzător, ci și copilul tău. Îmbrăcămintea trebuie să fie lejeră și potrivită pentru sport – poți opta pentru pantaloni lungi, comozi (cei scurți nu sunt recomandați dacă veți întâlni pe traseu buruieni sau zone cu vegetație mai înaltă) și pentru un tricou cu mânecă scurtă sau lungă, în funcție de temperaturile de afară. Nu uita să iei întotdeauna cu tine o bluză extra, deoarece vremea la munte este extrem de schimbătoare. 

 

  • Gustări și apă

 

Chiar dacă alegi un traseu ușor, ideal pentru copii, este bine să ai la tine apă și gustări. Hidratarea este esențială atunci când urci pe munte, iar gustările sunt binevenite oricând, dacă celui mic i se va face foame. Pentru a-l încuraja să meargă în drumeție ca un om mare, îi poți da chiar propriul lui ghiozdan mic, în care să-și pună o sticluță cu apă și o gustare, împreună cu alte mici obiecte pe care ar vrea să le ia cu el. Vei găsi o mulțime de ghiozdane potrivite pentru copii, pe site-ul Altex.ro.

 

  • Protecție solară

 

Protecția solară este foarte importantă, deoarece, pe munte, chiar dacă temperaturile sunt plăcute și nu sunt foarte ridicate, este bine să ții cont de faptul că te afli la înălțime, iar soarele este mult mai puternic, mai ales pe platouri sau în zonele cu poienițe. Pentru a evita arsurile solare și pentru a proteja pielea de razele UV, pune-ți în ghiozdan o cremă de protecție solară și șepci sau pălării (pentru a evita insolația). Este obligatoriu să-i oferi copilului tău protecția de care are nevoie!

În concluzie, nu este complicat să te pregătești pentru o drumeție la munte, dacă iei în calcul câteva lucruri esențiale. Ținând cont de toate aceste detalii, în mod cert vei reuși să planifici o experiență inedită, care va fi perfectă pentru tine și pentru copilul tău! Optează pentru trasee ușoare, care să dureze maxim 1-2 ore, potrivite pentru cei mici și documentează-te înainte de a pleca la drum. Cu siguranță cel mic se va simți minunat și va descoperi plăcerea urcatului pe munte!

Sursă foto: pixabay.com