Ai devenit proprietarul unei noi afaceri care se ocupă cu vânzarea fructelor și legumelor, însă nu cunoști încă pe îndelete toate procedurile pentru buna desfășurare a menținerii stocului cu marfa comercializată?
Pentru început, trebuie să contractezi un furnizor care se ocupă cu distribuirea mărfii pe care o comercializezi, mai precis spus, un furnizor de fructe și legume, în acest caz. Apoi, un alt aspect primordial este colaborarea cu o firmă specializată în transport de mărfuri, iar LaMaritec.ro este soluția ideală pentru afacerea ta, garantând un transport sigur și rapid.
Află care sunt condițiile reglementate pentru transportul fructelor și legumelor, atât național, cât și internațional
- Transportul fructelor și legumelor face parte din mărfurile cu grad ridicat de perisabilitate. Așadar, acestea necesită realizarea transportului cu vehicule frigorifice (vehicule care dispun de sisteme speciale de răcire). Totuși, trebuie avut în vedere că și o temperatură prea scazută poate determina înghețul și deteriorarea fructelor și legumelor – transportul trebuie efectuat la o temperatură optimă, astfel încât, produsele să nu sufere nici de procesul de degradare, nici de cel al înghețului.
- Transportarea fructelor și legumelor trebuie să fie realizeată individual, deoarece sunt predispuse la a „împrumuta” mirosurile altor produse. Este indicată aerisirea periodică a unității de transport.
- Încărcarea fructelor și legumelor în mijlocul de transport se poate efectua atât manual, cât si mecanizat. Pentru a evita evenimentele neplăcute, precum strivirea sau împrăștierea, se recomandă ambalarea corespunzătoare și fixarea acestora în remorcă.
- Pentru transportarea fructelor și legumelor, cât și pentru orice alt tip de marfă, trebuie să existe o factură fiscală sau un aviz de însoțire a mărfii. În cazul lipsei de moment a facturii fiscale întocmite de către furnizor, avizul este cel care va substitui factura. Acest document va trebui să cuprindă următoarele date informaționale:
・seria și numărul avizului de însoțire a mărfii;
・data la care s-a emis respectivul aviz;
・datele furnizorului (numele companiei, codul unic de identificare, adresa etc.);
・datele cumpărătorului (numele companiei, codul unic de identificare fiscală, adresa etc.);
・datele delegatului expediției (ale șoferului care execută transportul respectiv de marfă): date ale cărții sale de identitate, ora la care s-a realizat expediția, numărul mijlocului de transport etc.;
・date legate de marfa trimisă: cantitatea, prețul, cât și o scurtă descriere;
・data la care s-a luat în primire gestiunea și semnătura celui care este responsabil cu transportul de marfă.
Sfaturi pentru afacerea ta – crește-ți profitabilitatea cât ai clipi
- Extinde-ți gama de produse oferite spre vânzare.
- Elimină produsele care nu îți produc profit.
- Creează-ții un site cu pagini de produse. Colaborează cu specialiști SEO pentru optimizarea și promovarea site-ului.
- Îmbunătățește strategia de marketing
- Reducer costurie generale pentru o scurtă perioadă de timp, acest lucru îți va genera profit.
- Extinde-ți afacerea în străinătate – implementează strategia globală de marketing.
Așadar, oferă-i afacerii tale tot ce este necesar pentru a-ți dărui roade zilnice. Asigură-te că ceea ce comercializezi este de o calitate superioară. Transportă-ți marfa în siguranță, în parametrii impuși de lege pentru a evita deteriorarea acesteia.
Sursa foto: pexels.com