Vrei să îţi iei un pian digital, dar nu ştii sigur dacă este sau nu potrivit pentru tine? Continuă să citeşti pentru a descoperi tot ce ai nevoie să ştii înainte de achiziţionarea unei astfel de piese.
Alegerea unui instrument muzical se poate dovedi destul de dificilă dacă nu ai suficiente informaţii despre funcţionalitate şi alte detalii tehnice după care să te ghidezi. Fie că vrei un pian pentru tine, copilul tău sau cineva apropiat, această decizie este una destul de importantă mai ales prin prisma faptului că implică şi nişte costuri mai ridicate. Aşa că decizia trebuie luată ca o concluzie după o analiză atentă a tuturor aspectelor relevante.
Iată câteva puncte cheie pe care ar trebui să le ştii despre pianul digital
Acustica
În funcţie de brandul sonoritatea pianului poate să difere. Ce este recomandat totuşi este să existe funcţia de taste dinamice pentru a putea ajuta începătorii să îşi exerseze cât mai bine abilităţile şi să aibă ocazia de a deveni cât mai flexibili în viitor. Folosirea unor taste dinamice va uşura schimbarea pianului cu un model diferit şi va contribui la procesul de învăţare rapid.
Costul
Deşi spuneam anterior că pot fi o achiziţie destul de costisitoare, varianta de pian digital este mult mai accesibilă decât cea a unui pian acustic. Diferenţele la nivel sonor sunt evidente, însă pentru un începător un pian digital va fi tot ce are nevoie. Pentru preţuri bune şi o gamă variată de produse, McMusic.ro este destinaţia ideală.
Volumul sunetului
Un mare punct cheie al pianului digital este acela că poţi controla volumul în timp ce exersezi la el. Acest lucru e foarte util mai ales dacă îl foloseşti acasă, unde probabil nu ai pereţi izolaţi fonic şi nu vrei să îi deranjezi pe vecini. De asemenea, această funcţie te poate ajuta şi dacă ai momente în care vrei să exersezi noaptea şi nu vrei să deranjezi pe nimeni din casă.
Clapele
În timp ce un pian acustic are undeva la peste 80 de clape, versiunea de pian digital are ceva mai puţine, iar acest lucru va uşura procesul de învăţare, mai ales pentru un începător care este copleşit la început cu o cantitate foarte mare de informaţii pe care trebuie să le asimileze într-un timp destul de scurt.
Numărul de sunete
Spre deosebire de varianta acustică, pianul digital poate reda şi sunete care aparţin altor instrumente muzicale. Acest lucru poate fi extrem de util, fiind o versiune multifuncţională de pian, însă dacă iei pianul strict pentru a învăţa să cânţi la el, acest lucru nu te va ajuta într-o măsură prea mare.
Aşadar, alegerea unui pian digital trebuie să ţină cont de câteva elemente esenţiale, astfel încât persoana care va începe să înveţe să poate să aibă un proces cât mai uşor şi plăcut. Dacă totuşi nu te descurci, poţi să vorbeşti cu cineva de specialitate care te ghideze în acest proces şi să iei cea mai bună decizie.
Sursă foto: pexels.com