Pergole din aluminiu: o soluție eficientă de amenajare a spațiului exterior

Timpul liber este întotdeauna mai bine petrecut în natură, fie ca e vorba de timp petrecut în grădină sau pe o terasă în parc. Pentru ca timpul petrecut singur sau cu cei dragi să fie de calitate, trebuie să ții cont și de anumite aspecte tehnice ale grădinii, pe lângă cel estetic.

Ai putea lua în considerare pergole din aluminiu, fie că te gândești la terasa din grădina personală, fie că te gândești la afacerea ta. Tende.ro nu doar că îți pune la dispoziție spre achiziționare pergole din aluminiu, dar te ghidează pentru ca tu să faci cea mai bună alegere în ceea ce privește aceste copertine, ideale pentru protejarea spațiului exterior.

Ai nevoie să-ți amenajezi spațiul, folosind materiale care oferă rezistență, dar care să se îmbine cu designul locuinței tale și care să fie și adaptabile, în cazul anumitor situații. La fel și în cazul unei afaceri cu terasă. În situația în care ai un restaurant, bar sau cafenea, cu spațiu exterior, trebuie să încerci să amenajezi spațiul astfel încât clienții să se simtă ca acasă și pentru a putea face acest lucru, trebuie să faci ca afacerea ta să poată funcționa indiferent de condițiile meteorologice.

Pergole din aluminiu – avantaje

Efectele benefice ale instalării unei pergole retractabile sunt diverse, iar avantajele sunt adesea pe măsura așteptărilor. Un prim avantaj în cazul în care te hotărăști să alegi un montaj de pergolă retractabilă este faptul că materialul principal, aluminiul, face ca pergolele retractabile să fie ușoare, dar în același timp rezistente.

Greutatea mică face ca amplasarea unor pergole din aluminiu să fie ideală pentru locațiile în stilul rooftop, dar nu sunt excluse nici terasele normale. Aluminiul protejează zona unde este amplasată pergola din aluminiu în zilele cu fenomene meteorologice riscante.

Un alt avantaj ar fi raportul calitate-preț, pentru că deși unele pergole din aluminiu pot fi costisitoare, calitatea lor atinge standardele prețului. Aluminiul este un material care trece testul timpului. Și cu toate acestea, nu trebuie să îți faci griji în privința costurilor, pentru că acestea sunt ușor de întreținut și te ajută să tai din costurile mentenanței.

Spre bucuria celor cu un simț estetic dezvoltat, acestea nu doar că pot fi personalizate, astfel încât să mulțumească viziunea oricărei persoane, dar se și integrează ușor în orice design, spre deosebire de cele metalice care nu intră la fel de bine în armonie cu anumite stiluri arhitecturale sau cu anumite decoruri.

Poate cel mai important beneficiu de menționat este că pergolele retractabile pot fi controlate din telecomandă, fiind adaptate astfel la nevoile tehnologice ale oamenilor. Acest lucru oferă confort sporit, spre deosebire de pregolele manuale.

Tipuri de pergole din aluminiu

Pergolele retractabiile vin în diferite forme și este foarte important să știi care design se potrivește cel mai bine pentru locul în care vrei să le amplasezi. Deși majoritatea persoanelor au impresia că pergolele din aluminiu sunt mereu în formă plană, acestea pot lua forme diferite.

De exemplu, modelul Radyan, este un model de pergolă în stil arcuit, care poate reda oricărei terase o estetică vintage. În schimb, există și modele de pergole din aluminiu dublate, care redau o formă triunghiulară sau de semicerc și care au o eficiență majoră.

Pergole din aluminiu retractabile

Sistemul de pergole din aluminiu retractabile poate acoperi o suprafață de 96 de metri pătrați și nu necesită stâlpi intermediari pentru stabilitatea acestora. Montajul unei pergole din aluminiu se face pe șine autoportrante și se proiectează în urma calculării capacității de încărcare.

Pergolele sunt realizate dintr-un aluminiu de o calitate superioară și sunt vopsite electrostatic, deoarece pentru acest tip de substanță este nevoie de un intermediar care să îmbine, fără dificultăți, materialul cu vopseaua.

Textură și iluminare

Sistemul de pergola rectractabilă are o textură din blackout PVC și este în conformitate cu standardele europene. Există o paletă de culori disponibilă pentru textură, incluzând culori pământii precum crem, dar și culori neutre care se potrivesc în orice context, cum sunt culoarea alb și gri.

Pergola retractabilă asigură, prin structura sa, izolarea termică, rezistând până la temperaturi de 70 de grade, dar și la ploaie și alte fenomene ale naturii. De asemenea, blochează razele UV și este potrivită pentru zilele însorite de vară.

Cât despre sistemul de iluminare, pergolele disponibile la Tende.ro vin cu diverse forme de LED-uri, fie rotunde, fie pe bandă orizontală și emit atât lumină caldă, pentru un ambient relaxant, cât și lumină rece, pentru un ambient energizant. Intensitatea luminii poate fi reglată în funcție de nevoie. LED-urile sunt o soluție ecologică, potrivită pentru un mediu natural.

Pergole din aluminiu bioclimatice

Dacă ai nevoie de o soluție mai prietenoasă cu mediul, poți lua în considerare pergolele bioclimatice. Dar nu este doar despre protejarea mediului când vine vorba de pergolele bioclimatice, ci și despre modul de control al funcțiilor pergolelor. Acestea au la bază sisteme tehnologice mai avansate față de sistemul de pergole retractabile și sunt considerate elemente de construcție premium.

Pergola bioclimatică este concepută astfel încât să acopere anumite unghiuri specifice, proiectând cu tact traiectoria luminii, în funcție de necesitate. De asemenea, pergolele bioclimatice au procese de închidere-deschidere diverse, cum ar fi prin retractare, rabatare, rotirea lamelor, dar și altele.

Caracteristicile principale ale pergolelor bioclimatice sunt eficacitatea elementelor din care sunt constituite, aluminiul fiind un material care nu pune presiune pe structura pergolei, rezultând în rezistență la condițiile de ploaie sau grindină și motorizarea sistemelor, care se face pe bază de energie electrică și facilitează modul de manevrare.

O altă caracteristică ar fi procesul de drenaj pe care sistemul de pergole bioclimatice îl realizează, astfel încât apa rezultată în urma ploii să fie racolată prin conducte special concepute de eliminare a apei.

Tipuri de pergole bioclimatice

Există mai multe tipuri de sisteme de pergolă bioclimatică. Cel mai popular este modelul clasic, atașat prin construcție, care se bazează pe doi stâlpi de susținere în exterior. Interiorul acestui model de pergola biolcimatică este susținut de locuința sau întreprinderea ta, în funcție de situație.

Tipul independent de pergolă bioclimatică retractabilă poate fi montat oriunde este nevoie, pentru că acest model nu are nevoie de sprijin suplimentar. Deoarece deschiderea maximă este de 7 metri, este recomandat montajul mai multor astfel de pergole, pentru a realiza umbrirea teraselor sau a spațiilor de relaxare din grădini mai eficient.

Dacă optezi pentru cele în format consolă, trebuie să iei în considerare că se amplasează direct în fața clădirii și formează un fel de verandă. Tiranții sunt cei care realizează prinderea acestui tip de pergole din aluminiu și garantează eficiență, fiind un sistem foarte sigur.

De reținut în vederea achiziționării sistemelor de pergole din aluminiu

Dacă dorești o pergola retractabilă, pe care ai în vedere să o integrezi în anumite estetici sau care să se potrivească cu anumite decoruri, pergolele bioclimatice nu sunt o opțiune pentru tine, deoarece acestea vin doar în formă plană.

Un alt lucru de reținut este rezistența la condițiile de vreme din diferite anotimpuri. Vara este mai ușor, dar iarna vremea poate fi capricioasă. Pergola bioclimatica poate susține mai multă zăpadă. Un alt avantaj ce face ca pergola bioclimatica să fie potrivită pentru vremea aspră de iarnă este că lamele cu care sunt accesorizate accelerează topirea zăpezii.

Întreținere pergola retractabila

Așa cum am menționat anterior, în articol, pergolele din aluminiu retractabile se întrețin destul de ușor, mai ales în momentul în care sunt instalate corespunzător. Pergola retractabila din aluminiu, datorită materialului din care este formată, nu necesită recolorarea, lăcuirea și în general, îngrijirea în vreun mod deosebit.

O atenție mai mare trebuie acordată acoperișului și podelei pergolei retractabile, deoarece acestea se pot murdări, iar simpla curățenie periodică va fi suficientă pentru mentenanța acestora, nu există soluții de curățare obligatorii, se poate opta pentru orice tip. Acoperișul se poate murdări și din cauza vremii, deci trebuie verficat, din când în când, mai ales în sezonul friguros.

Tende.ro îți vine în ajutor atunci când te decizi în achiziționarea unei pergole din aluminiu. Găsești pe site-ul nostru mai multe informații despre gama de pergole disponibile spre achiziționare, iar tu îți  poți face o idee și poți reflecta mai bine asupra avantajelor pe care acestea ți le poate oferi.