Cum pregătești tiramisu ca-n Italia?

Tiramisu este o prăjitură italiană foarte cunoscută care se face cu pișcoturi însiropate în cafea și o cremă fină și apetisantă cu mascarpone.

Află cum a apărut această rețetă și care este istoria Tiramisu pe Riviere.ro.

Dacă tocmai căutai rețeta clasică italiană, atunci ai ajuns la locul cel mai potrivit. Respectă toți pașii impuși în rețeta originală pentru a pregăti cel mai bun tiramisu.

Dacă acesta este desertul tău favorit, învață cum trebuie să-l faci pentru a fi la fel de bun ca cel servit în restaurante. Crema este foarte gustoasă și ai nevoie de gălbenușuri, smântână sau frișcă lichidă și mascarpone. Pișcoturile o să fie înmuiate în cafea sau cappuccino și vor fi asezonate cu o cremă in care se regăsește si un gust profund de lichior.

Dacă vrei să faci un Tiramisu pentru copii, poți să schimbi un pic varianta originală și să înlocuiești sau să elimini unele ingrediente, care nu sunt potrivite pentru vârsta lor, cum ar fi alcoolul și cafeaua.

De asemenea, poți să înlocuiești pișcoturile cu blat, dacă acestea nu fac parte din preferințele lor. Dar dacă vrei să faci un tiramisu original ține cont de sfaturile de mai jos. Respectă instrucțiunile din rețeta autentică italiană și realizează combinația perfectă de arome pentru un gust apetisant.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie :

  • 400 g pișcoturi
  •  6 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 400 ml cafea îndulcită
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 500 g mascarpone
  • 20 g cacao
  • 15 ml lichior amaretto
  •  1 praf sare

Mod de preparare:

Pentru început se mixează gălbenușurile cu sarea și zahărul până când se obține o cremă deschisă la culoare. Se pune crema pe bain marine și se amestecă în continuu timp de 10 minute, după care se ia de pe foc.

Se lasă la răcit iar când este rece se amestecă imediat cu crema de mascarpone prin tehnica de învăluire. O să obții o crema pufoasă și gustoasă, care trebuie ușor mixată până când devine extrem de cremoasă.

Pasul următor constă în adăugarea lichiorului amaretto. Apoi se bate frișca și se adaugă crema obținută, amestecându-se ușor.

După aceea, se ia o tavă în care se formează primul strat de pișcoturi care au fost în prealabil îmbibate în cafea. Se pune deasupra un strat de cremă și se distribuie uniform, pentru că estetica joacă un rol extrem de important în ceea ce privește produsul final.

Se presară puțină cacao peste stratul de cremă și se pune al doilea strat de pișcoturi, de această dată așezate în sens invers pentru stabilitatea prăjiturii. La final se pune ultimul strat de cremă și se presară cacao.

Pentru un plus de efect, poți să pui al doilea strat de cremă cu ajutorul unui cornet, pentru a crea un aspect mai interesant.

Pune prăjitura tiramisu la frigider pentru cel puțin 2 ore, pentru a se combina aromele și a se întări puțin crema.

Tai-o în bucăți mai mari și servește-o alături de cei dragi. Cu siguranță vei primi o mulțime de laude și vei alege să faci această prăjitură cât mai des.