Top 5 activități de weekend pentru copii și părinți

O săptămână de lucru poate fi stresantă atât pentru părinți, cât și pentru copii. Cea mai așteptată zi de ambele părți este după-amiaza de vineri, când debutează weekendul, iar părinții pot lăsa grijile job-ului deoparte și îi pot duce pe cei mici în diverse locuri pentru a se relaxa.

În continuare poți citi cinci recomandări de activități pentru tine și familia ta, în speranța că vei profita la maximum de zilele libere:

1. Mergi cu copiii la spectacol

Copiii au multă energie de regulă, chiar și în timpul weekendului. Pentru a-și consuma această energie ai putea să îi duci la teatru pentru copii. Spectacolele le vor ține captată atenția și îi vor ajuta să interacționeze cu publicul, să fie creativi și dezinvolți. Poți alege să mergi alături de cei mici la un concert, teatru de păpuși sau, de ce nu, la un spectacol de balet.

2. Sport în aer liber

Suntem în perioada în care temperaturile încep să crească, iar autoritățile locale din marile aglomerații urbane au amenajat spațiile de joacă și de jogging pentru părinți și copii. Profită de vremea bună din următoarele luni și asigură-te că micuții tăi au parte de o activitate care îi va menține sănătoși, le va oferi poftă de mâncare și vor dormi bine.

Poți juca fotbal cu ei sau puteți sări coarda. De asemenea, ați putea încerca și mersul pe bicicletă sau pe role. Dacă ei nu vor să facă aceste activități în parc, îi poți înscrie la cursuri de înot, fotbal sau baschet. De obicei, copiii beneficiază de reduceri la cluburile sportive.

3. Drumeții

Dacă vei dori să scapi de aglomerația urbană poți opta pentru o plecare la munte împreună cu familia ta. Copiii sunt curioși de mici și poți face o mică drumeție prin pădure. Te poți caza la o cabană sau pensiune, iar cei mici vor fi încântați de priveliștea din jur și se pot juca sau pot face diferite activități care să le consume energia.

4. Mergi la zoo cu copiii

Afară este vreme bună, vara se apropie așa că o altă activitate de weekend pentru tine și copii ar fi să mergeți la zoo. Micuții sunt extrem de entuziasmați să vadă animalele lor preferate și, în măsura în care le este permis, să le hrănească. Această activitate este și una educativă deoarece copiii se pot familiariza cu animalele văzute în cărți sau în benzile desenate.

5. Mergi la cinema

O altă modalitate de a-ți petrece timpul alături de copii este să mergi împreună cu ei la cinema. Timp de două ore puteți urmări ultimele filme animate produse de Disney sau alte producții educative.

Vizionarea filmului la cinema, unde efectele vizuale și sunetul sunt mai bune, le-ar atrage atenția și s-ar relaxa în același timp. De asemenea, le-ai putea aduce și alți prieteni pentru a schimba impresii despre personajele preferate din film.