Vrei sa iti cumperi o masina? Iata care sunt cele mai importante lucruri de care sa tii cont in calitate de sofer!

Achizitionarea unei masini reprezinta un mare prilej de bucurie, mai ales atunci cand ti-ai dorit-o de foarte mult timp.  Masina iti ofera o independenta nemaipomenita, datorita faptului ca nu trebuie sa mai depinzi de nicio persoana pentru a te deplasa. Totusi, sa fii proaspat sofer implica si o lunga lista de responsabilitati, carora este necesar sa le acorzi o atentie sporita. Pentru a putea circula regulamentar, ai nevoie de o serie de acte, care face deplasarea automobilului tau, legala.

Top 3 sfaturi pretioase pentru soferii responsabili!

  1. Opteaza pentru o asigurare CASCO

Poate crezi ca accidentele se pot intampla doar pe sosea, insa lucrurile nu stau chiar asa. Daca iti iubesti masina si vrei sa eviti orice mica neplacere, opteaza pentru o asigurare CASCO de la Asirom.ro. Acest tip de asigurare iti ofera protectie in nenumarate situatii, facand-o practic, indispensabila. Chiar daca nu esti obligat sa optezi pentru o asigurare tip CASCO,  intrucat poti circula regulamentar si fara ea, aceasta iti poate veni in ajutor atunci cand te astepti mai putin. Daca masina iti este furata sau avariata din diverse motive, inclusiv din cauze meteo, avand o astfel de asigurare, toate pagubele ce provin din astfel de situatii, vor fi acoperite. De asemenea, un mare avantaj al acestui tip de asigurare, este asistenta rutiera de care beneficiezi, astfel incat sa poti pleca la drum fara nicio grija. 

  1. Asigurare RCA

Asigurarea de tip RCA, reprezinta un act obligatoriu, pe care trebuie sa il detina orice sofer care conduce un automobil. De fiecare data cand conduci, nu uita sa verifici asigurarea, intrucat acesta expira dupa o anumita perioada, fiind necesar sa o reinnoiesti la fiecare 6 sau 12 luni. Daca te intrebi: „De ce am eu nevoie de o astfel de asigurare?”, raspunsul este simplu. Daca iei parte la un accident auto si se constata ca acesta a avut loc din vina ta, firma de unde tu ai cumparat aceasta asigurare, achita contravaloarea reparatiei pentru celelalte automobile implicate in accident. In cazul in care un echipaj de politie te verifica, iar tu nu ai valida asigurarea RCA, risti amenzi enorme, sau chiar procese, deci tine minte sa verifici constant valabilitatea acesteia.

  1. Rovinieta

Atunci cand circuli in alte tari, ai nevoie de vinieta, care iti permite sa circuli pe drumurile publice. Asa cum ai intotdeauna in vedere sa platesti aceasta taxa atunci cand parasesti Romania, asa trebuie sa fii atent si la rovinieta. Aceasta reprezinta taxa de drum impusa de UE, in momentul in care circuli pe drumurile nationale ce leaga doua orase. Echipajele de politie nu iti vor cere niciodata dovada faptului ca ai platit aceasta taxa si nici nu este obligatorie atunci cand circuli intr-un oras. Insa, daca esti o persoana ce calatoreste des dintr-o localitate in alta, tine cont de faptul ca rovinieta este obligatorie, iar pe astfel de drumuri exista camere ce verifica daca aceasta este in termen, sau nu. Aceasta taxa de drum, se plateste in functie de nevoile tale,  pentru o zi, o saptamana, o luna, 90 de zile, sau chiar un an. 

    Asadar, daca esti fericitul posesor al unui automobil, tine cont de faptul ca acest privilegiu, vine cu multe responsabilitati. Verifica-ti intotdeauna actele obligatorii, pentru a evita amenzi sau situatii neplacute si alege sa cumperi o asigurare de tip CASCO, pentru a fi protejat cu orice ocazie.

Sursa foto: Pexels.com