Garsonieră sau apartament cu două camere? 3 sfaturi pentru a alege corect

Poate fi o provocare să alegi locuința potrivită. Indiferent că te gândești să achiziționezi o garsonieră sau un apartament cu două camere pentru tine sau pentru a da spre închiriat, o soluție la îndemână este un credit imobiliar. 

Cu o organizare eficientă și o planificare adecvată, îți poți realiza dorința de a deveni proprietarul unei garsoniere sau al unui apartament cu două camere. Iată care sunt sfaturile pe care ți le oferim pentru a te putea decide mai ușor între cele două!

1. Numărul de membrii de familie

Primul sfat pe care ți-l oferim este să ai în vedere câte persoane vor locui în spațiul pe care intenționezi să îl achiziționezi. Garsoniera este ideală pentru o singură persoană. Aceasta poate fi amenajată astfel încât spațierea să fie valorificată la maximum. Este vorba despre o cameră ce îmbină funcționalitatea unui living transformat în dormitor, cu aspectul practic al unei bucătării open space. Baia este compartimentată separat.

Apartamentul cu două camere este o alegere inspirată pentru un cuplu tânăr, o familie cu un copil mic sau pentru o persoană singură care dorește să aibă și o cameră de oaspeți sau un living.

Poate fi o soluție temporară și pentru un cuplu cu doi copii mici, dar este posibil ca la un moment dat să apară necesitatea unui spațiu mai mare. Copiii cresc și, de regulă, fiecare dorește să aibă o cameră proprie. În apartamentul cu două camere bucătăria, baia și, eventual, debaraua, sunt compartimentate individual.

2. Bugetul

Al doilea sfat se referă la suma de bani pe care ești dispus să o cheltuiești. Îți poți achiziționa locuința dorită chiar dacă posibilitățile financiare sunt limitate. Astfel, poți face un calcul credit ipotecar. În funcție de acesta, vei ști cum să te orientezi legat de achiziția unei garsoniere sau a unui apartament cu două camere. 

Deși nu este o regulă generală, este posibil ca o garsonieră să aibă un preț ușor mai scăzut decât un apartament cu două camere. Prețurile depind și de zona în care se află locuințele. Tot la capitolul buget intră și cheltuielile lunare, care pot fi mai ridicate în cazul apartamentului cu două camere.

3. Stilul de viață

Ultimul sfat se referă la stilul de viață. Pentru persoanele pasionate de petreceri și care au mulți invitați, apartamentul cu două camere este o alegere inspirată. Garsoniera este, mai degrabă, adecvată persoanelor care preferă un stil de viață mai liniștit.

O persoană ocupată își găsește mai greu timp pentru îngrijirea locuinței. În funcție de dimensiunea apartamentului, petreci mai mult sau mai puțin timp făcând curățenie. În multe cazuri, garsoniera este mai mică, astfel că și timpul pe care îl aloci curățeniei este mai redus. Cu toate acestea, și un apartament cu două camere poate fi ușor de întreținut. În ambele cazuri, un stil de amenajare minimalist poate reduce destul de mult treaba.

Așadar, atât garsoniera, cât și apartamentul cu două camere sunt opțiuni demne de luat în considerare. În funcție de numărul de membrii ai familiei tale, buget și timpul pe care îl aloci curățeniei, te poți decide mai ușor care variantă ți se potrivește. Îndrăznește să îți îndeplinești visul de a avea propria locuință!