Schimbarea mediului de lucru, de la biroul organizației la cel din sufragerie sau dormitor, aduce cu sine alte nevoi – iar aceste nevoi trebuie îndeplinite pe cont propriu. Dacă înainte, firma îți punea la dispoziție toate materialele necesare ca să-ți desfășori activitatea, acum trebuie să-ți achiziționezi singur consumabilele pentru birou.
Dacă nu știi de unde să începi și care ar fi materialele necesare pentru mediul de lucru remote, iată 5 tipuri de consumabile esențiale pentru biroul tău de acasă!
1. Papetărie
Chiar dacă totul se desfășoară digital, nu știi niciodată când o foaie de hârtie îți poate fi la îndemână. În funcție de domeniul în care activezi, s-ar putea să ai nevoie de mai multe elemente de papetărie, de exemplu: hârtie pentru imprimantă, hârtie perforată pentru dosar, hârtie grafică, hârtie de împachetat, plicuri și felicitări, cărți de vizită etc.
Aceste obiecte sunt accesibile în orice supermarket, dar ar fi indicat să le achiziționezi dintr-un magazin special dedicat ca să ai acces la o gamă variată de forme și dimensiuni pentru elementele de papetărie.
2. Toner pentru imprimantă
Momentul în care imprimanta îți semnalează că tonerul este gol sau aproape gol nu este chiar plăcut când tu ai nevoie să imprimi un document urgent. De aceea, trebuie să te asiguri întotdeauna că ai un toner de rezervă cu care să-l înlocuiești pe cel deja utilizat.
În funcție de tipul de imprimantă (cu cerneală sau cu laser), costurile pentru tonere pot să-ți depășească bugetul stabilit. Atunci e momentul să faci o retragere de numerar fără dobândă de pe CardAvantaj și să-ți asiguri rezervele pentru imprimanta ta.
3. Instrumente de scris
Ai hârtie, ai toner pentru imprimantă, dar îți trebuie și instrumente de scris. Poate un stilou sau un creion nu îți sunt de ajuns pentru toate sarcinile pe care trebuie să le îndeplinești. Iată o listă completă cu toate elementele de scris necesare pentru biroul tău de acasă:
- Creioane cu cărbune;
- Ascuțitoare;
- Creioane mecanice și mină pentru acestea;
- Radiere;
- Pixuri cu cerneală albastră;
- Pixuri colorate;
- Markere negre;
- Iluminatoare;
- Ștampile din cauciuc;
4. Consumabile mici
Pentru categoria de consumabile mici, ne referim la elementele pe care le folosești ocazional și care au ca scop organizarea celorlalte tipuri de consumabile, de exemplu: capsator, dispozitiv de îndepărtat capsele, foarfece, agrafe de birou (mici, medii, mari, în diferite forme după preferințe), bandă adezivă, lipici, sticky notes etc.
5. Electronice
Chiar dacă ai deja un laptop sau un monitor ca să-ți desfășori activitatea de acasă, s-ar putea să simți nevoia unor consumabile electronice suplimentare, cum ar fi: tastatură și mouse, telefon de serviciu, căști cu microfon pentru videoconferințe, proiector, fotocopiator, dispozitiv de laminat, dispozitiv de etichete, prelungitoare, protecții pentru supratensiune în cazul prizelor etc.
Acum că ai citit acest articol, a venit momentul să-ți creezi lista cu obiectele esențiale pentru biroul tău de acasă!