Eşti pasionată de gătit şi bucătăria este locul în care creativitatea ta este la cote maxime, atunci nu ezita să organizezi o cină surpriză pentru partenerul tău, cu siguranță un astfel de tratament îl va ajuta să se detașeze de grijile cotidiene și îl va impresiona plăcut. Dacă stăpâneşti tainele gastronomiei şi ştii să jonglezi cu aromele şi gusturile, cu siguranţă preparatele tale vor surprinde plăcut partenerul și ulterior, chiar şi pe cei mai sofisticaţi şi pretenţioşi oaspeţi.
Arome şi texturi aparte
Tărâmul culinar este unul extrem de primitor, în el împletindu-se în mod plăcut o multitudine de tendinţe şi influenţe gastronomice. Bucătăria românească este plină de reţete moştenite de la generaţiile trecute, felurile de mâncare preparate în cuptoarele şi pe aragazurile noastre combinând în mod fascinant cele mai interesante şi gustoase ingrediente, de la carne de vită, porc şi peşte, morcovi, varză murată, ceapă din belşug, fasole, roşii bine coapte, cartofi şi ardei, până la izul dulce şi atât de aromat al cimbrului, busuiocului, tarhonului, pătrunjelului şi al leuşteanului.
Astfel, dacă îţi propui să organizezi o masă festivă pentru ziua de naştere a unei persoane dragi, vei avea o multitudine de variante prin care vei prepara meniuri gustoase şi apetisante. Vrei să ieşi din tipar, atunci surprinde-ţi oaspeţii cu mâncăruri bogate clocotite într-un set de oale bine ales, în care carnea fragedă şi suculentă se va împrieteni bucuroasă cu texturile plăcute ale legumelor, punctate discret cu izul de usturoi, asezonate din plin cu sare şi piper, aromate cu frunze de cimbru şi rozmarin. Întregeşte aroma cu salate de murături şi garniseşte masa cu vin bun, potrivit meniului şi momentului.
Deserturi de casă
Ce poate fi mai plăcut, decât să îţi poţi răsfăţa oaspeţii cu prăjituri făcute în casă, un desert din ce în ce mai rar, în contextul în care timpul nu ne mai permite să ne bucurăm de plăcerea preparării de dulciuri chiar la noi în bucătărie. Pregătindu-ţi ingredientele din timp, lapte cald, ouă proaspete, făină, praf de copt, mult unt, vanilie din belşug, zahăr, cacao, rom şi multă nucă, gemuri şi felii de fructe, dotându-te cu boluri, tăvi bine unse cu unt şi tapetate cu făină, alături de un mixer manual, fii gata să prepari cele mai delicioase negrese, prăjituri cu gem şi nucă, deserturi în foi umplute cu cremă de vanilie sau un pandişpan dolofan presărat din belşug cu feliuţe de fructe. Cu o astfel de paletă de prăjituri, meniul petrecerii va fi complet, iar oaspeţii se vor bucura de cele mai gustoase şi surprinzătoare preparate.
Secretele aromelor distinse
Cum bine ştii secretele unor preparate excepționale stau în utilizarea de ingrediente proaspete şi folosirea unor ustensile de înaltă calitate. Un pas important în a fii o parteneră atentă, o gazdă destoinică şi o bucătăreasă desăvârşită constă în alegerea setului de oale, a tăvilor de copt, a mixerului manual, a robotului de bucătărie sau celorlalte elemente ajutătoare. Dacă analizezi puțin acest aspect nu doar că vei beneficia de rezultate excepționale, dar ustensilele şi electrocasnicele din bucătărie pot fi considerate investiții inteligente pe termen lung. Oalele bine selectate pot fi utilizate în ce mai bune condiţii ani în şir, iar gustul preparatelor va fi întotdeauna memorabil.
Sursa de imagine:
fizkes / Shutterstock.com