EArtizanal este o băcănie online dedicată micilor producători artizanali de alimente de specialitate și produse bio. Produsele pe care le comercializăm au fost alese pentru calitatea, consistența și unicitatea generală a pieței. Sunt produse create manual, cu pasiune și măiestrie.
Povestea eArtizanal este o poveste contemporană, o poveste în care se regăsesc marea majoritate a românilor. Este o poveste despre oameni și pentru oameni, este un magazin online de produse naturale, artizanale și sănătoase pentru acasă care vrea să te ajute să retrăiești multe momente plăcute din copilărie și să percepi fiecare masă ca fiind un festin.
Într-o perioadă de automatizare în creștere, misiunea noastră este să menținem conexiunea umană în centrul comerțului. De aceea am construit un loc în care creativitatea trăiește și prosperă, deoarece este alimentată de oameni. Ajutăm comunitatea noastră de vânzători să-și transforme ideile în afaceri de succes. Platforma noastră îi pune în legătură cu numeroși cumpărători care caută o alternativă – ceva special, cu o notă umană, pentru acele momente din viață care merită imaginație.
Cumpărarea de produse artizanale trebuie să fie un act conștient: înseamnă să alegeți produse realizate manual, care nu sunt industriale sau produse în masă. Înseamnă să cumperi articole care vor fi unice. Unicitatea, originalitatea și atenția la detalii fac ca fiecare produs să fie diferit de celelalte, nu există două exact la fel.
Articolele produse în serie sunt percepute, sau sunt de fapt „de aruncat”. O cultură îngrozitoare a „dacă este stricat, nu-l repara – doar aruncă-l afară” este acum atât de răspândită încât aruncăm lucruri care sunt perfect în regulă. Vrem un upgrade, cea mai recentă versiune, următorul lucru cel mai bun… vrem să fim observați. Totuși, ceea ce nu reușim să observăm este că mormanele noastre de gunoi cresc din ce în ce mai sus.
Sunt alimentele organice cu adevărat mai sănătoase? Merită cheltuiala? Acestea sunt cele mai frecvente întrebări când vine vorba de produse bio.
Ce înseamnă „organic”?
Termenul „organic” se referă la modul în care produsele agricole sunt cultivate și procesate. În timp ce reglementările variază de la o țară la alta, ideea de bază este că trebuie cultivate fără utilizarea de erbicide sintetice, pesticide și îngrășăminte sau gene bioinginerești (OMG).
Animalele ecologice crescute pentru carne, ouă și produse lactate trebuie să fie crescute în condiții de viață care să se adapteze comportamentelor lor naturale (cum ar fi capacitatea de a pășuna) și hrănite cu furaje organice. Și să nu li se administreze antibiotice, hormoni de creștere sau orice subprodus de origine animală.
Beneficiile alimentelor organice
Modul în care hrana este cultivată sau crescută poate avea un impact major asupra sănătății tale mentale și emoționale, precum și asupra mediului. Alimentele organice au adesea nutrienți mai benefici, cum ar fi antioxidanții, decât omologii lor cultivați în mod convențional, iar persoanele cu alergii la alimente, substanțe chimice sau conservanți pot observa că simptomele lor se diminuează sau dispar atunci când mănâncă doar alimente organice.
Produsele ecologice conțin mai puține pesticide. Produsele chimice precum fungicidele sintetice, erbicidele și insecticidele sunt utilizate pe scară largă în agricultura convențională, iar reziduurile rămân pe (și în) alimentele pe care le consumăm.