Mobilierul pentru living: Forme și culori pentru o sufragerie dreptunghiulară

Livingul este una dintre cele mai importante camere dintr-o casă, acesta fiind locul în care întreaga familie se adună pentru a petrece timp împreună. Cum nu toate locuințele sunt construite în așa fel încât această încăpere să fie spațioasă, în special în cazul apartamentelor, sufrageria fiind dreptunghiulară, alegerea mobilierului este foarte importantă atunci când o mobilezi sau reamenajezi.

În alegerea corpurilor de mobilier pentru living poți ține cont de mai multe aspecte, printre care forma și culoarea acestora putând să te ajute să câștigi spațiu atât din punct de vedere practic, cât și estetic.

Iată, deci, de ce poți ține cont în materie de forme și culori atunci când alegi mobila pentru o sufragerie îngustă.

Livingul dreptunghiular: cum creezi spațiu cu ajutorul formelor și culorilor

 

Forme potrivite pentru mobila de sufragerie

Forma este foarte importantă atunci când alegi mobila pentru orice cameră, însă când ai un living dreptunghiular, aceasta devine cu atât mai relevantă cu cât dorești să te bucuri de spațiu sau vrei să creezi mai multe locuri cu diferite destinații în aceeași încăpere.

Astfel:

  • un colțar cu forme rotunjite va oferi un aspect elegant și te va ajuta să câștigi spațiu, având în vedere că acest tip de canapea este, de obicei mai mic;
  • masa de dining în formă ovală te va ajuta să creezi mai mult loc pentru toți membrii familiei;
  • biblioteca minimalistă de formă pătrată sau dreptunghiulară este printre cele mai potrivite pentru un living îngust.

Indiferent că dorești să amenajezi o casă recent cumpărată sau să reamenajezi sufrageria, la Homelux.ro poți alege ceea ce îți place la prețuri promoționale la mobila de Black Friday, astfel încât să ai un living modern și spațios.

Ce culori se potrivesc mai bine într-un living îngust

Atunci când alegi culorile pentru o sufragerie îngustă poți ține cont de lumina naturală pe care o ai în această cameră. De asemenea, este bine să știi și că nuanțele deschise sunt cele care creează ideea vizuală de spațiu mai mare.

Există foarte multe culori pentru living pe care le poți folosi atât în mobilier, cât și în decorațiuni, printre acestea griul și bejul fiind printre cele care nu se demodează niciodată, mai ales dacă nu plănuiești să faci schimbări foarte des.

În afara acestora, poți miza și pe:

  • verdele mentă, o culoare deschisă, vie care creează ideea de spațiu natural;
  • albul care să se regăsească în decorațiuni sau corpurile de bibliotecă deschide camera;
  • accentele de roz pal pe care să cadă lumina naturală sau artificială te vor îmbia la o atmosferă caldă și plăcută.

De asemenea, culorile deschise ale decorațiunilor te pot ajuta dacă printre preferințele tale se numără culorile închise, precum negrul sau maroul pentru mobilă.

Îmbinarea culorilor cu forma mobilierului contează destul de mult atunci când ai de amenajat o sufragerie îngustă. Ideile de mai sus îți pot fi de ajutor indiferent că îți plac cele în nuanțe închise sau deschise, așadar, te poți inspira pentru a crea un living spațios și frumos, în același timp.

Sursa foto: Pixabay.com