Te-ai decis să urmezi un stil de viață mai sănătos consumând o apă cât mai pură și iei în considerare folosirea unui filtru cu osmoză inversă? Ei bine, află că acest sistem reprezintă prima opțiune pentru milioane de oameni din întreaga lume care vor să se bucure de un lichid curat, cu aspect, gust și miros superioare chiar și apelor îmbuteliate din comerț. Tehnologia de filtrare a apei prin procesul de osmoză inversă depășește standardele altor aparate obișnuite și oferă rezultate fantastice. Fără prea mult efort, apa de la robinet devine mult mai sigură și sănătoasă. Iată ce trebuie să știi despre acest tip de filtru și cum poți să alegi un produs care să elimine toți contaminanții din apă.
Ce este un filtru cu osmoză inversă
Osmoza inversă este un proces prin care două lichide care au concentrații diferite de substanțe tind să-și omogenizeze densitățile atunci când sunt separate de o membrană semipermeabilă. Filtrele de apă cu osmoză inversă funcționează în baza unui principiu destul de simplu: prin exercitarea unei presiuni, apa este împinsă din zona cu un grad de concentrație scăzut în cea unde există un grad de concentrație mai ridicat. Așadar, prin procesul de osmoză inversă se urmărește inversarea acestei proceduri. Presiunea apei este cea care deplasează lichidul prin membrana semipermeabilă, care nu permite absorbția altor substanțe dăunătoare, ci doar trecerea exclusivă a moleculelor de apă.
Primele sisteme cu osmoză inversă au apărut în jurul anului 1970 cu scopul de a le oferi oamenilor o apă ultrapură. Un filtru de apă cu osmoză inversă îndepărtează 99,7% din impurități. Practic, apa devine sigură pentru că sistemul elimină bacteriile, virusurile, pesticidele, nitrații, hormonii sau antibioticele. Membrana semipermeabilă nu permite nici trecerea sărurilor de calciu și magneziu, care creează depuneri și strică echipamentele, osmoza inversă fiind cel mai eficient mijloc de purificare a apei.
Cu alegi un filtru cu osmoză inversă
Ca să te bucuri de o calitate excepțională a apei este important să alegi filtrul cu osmoză inversă în funcție de presiunea apei, numărul de filtre, sursa de apă, calitatea componentelor și cantitatea de apă care poate fi purificată. Este foarte important să știi că pentru a funcționa în mod corespunzător, un purificator cu osmoză inversă are nevoie de cel puțin 2,5 bari presiune. În situația în care nu dispui de această presiune sau nu știi cum să determini presiunea exactă a apei, cel mai bine ar fi să alegi încă de la început un filtru cu osmoză inversă care să fie dotat cu o pompă de presiune.
Un filtru cu osmoză inversă te ajută să economisești bani și să beneficiezi în permanență de o apă pură, extrem de sigură chiar și pentru pregătirea alimentelor bebelușilor. Calitatea apei filtrate prin acest proces depășește cu mult proprietățile celei îmbuteliate, iar sistemul de purificare este ușor de întreținut, totul la un cost incomparabil mai mic.