Călătorești des? Iată ce trebuie să bifezi pe lista detaliilor organizatorice, pentru a pleca liniștit către orice destinație!

Fie că domeniul în care activezi presupune părăsirea frecventă a țării sau a orașului în care trăiești ori că, pur și simplu, ești un iubitor al frumuseților lumii și încerci să ajungi în cât mai multe destinații de interes cu putință, există câteva detalii care ar trebui să te preocupe înainte de a porni la drum.

 

Călătorește responsabil și asigură-te că apropiații nu vor avea ocazia să primească vești proaste despre starea ta de sănătate sau despre cea a familiei și bunurilor tale. Nenorociri și accidente se întâmplă, adesea fiind imposibil de prevenit sau de intuit.

 

Iată care sunt 3 aspecte de care să te ocupi dacă portretul călătorului ți se potrivește perfect: 

 

 

  • Cele trei asigurări de bază

 

 

Primul lucru de care trebuie să fii sigur, dacă știi că urmează să pleci des de acasă, este acela că îi lași pe cei dragi liniștiți. Într-adevăr, riscurile asigurate se pot produce, indiferent de câte contracte de asigurări ai semnat, însă ceea ce va face diferența va fi posibilitatea de a trece mai ușor peste urmările unei eventuale întâmplări neplăcute. Asigurarea locuinței, a mașinii și asigurarea de călătorie vor fi cei trei piloni pe care vei ști că te poți baza în cazul în care un eveniment neașteptat va apărea pe parcursul călătoriei tale în străinătate și va produce un mare dezechilibru. Găsești oferte avantajoase pentru toate cele trei tipuri de asigurări menționate la firma de asigurări Gothaer, care este pregătită să ia grijile de pe umerii tăi și ai familiei tale.

  • Actele și starea mașinii

Cei care călătoresc des cu mașina au tendința de a uita de necesitatea înnoirii periodice a actelor acesteia și de importanța unor controale tehnice realizate de specialiști de câteva ori pe an. A conduce o mașină cu ITP-ul expirat sau cu componente învechite și de o rezistență îndoielnică te poate pune în pericol, dar îți poate crea și probleme legislative. Nu-ți pune în pericol viața și nu risca să te supui unor amenzi usturătoare. Alege siguranța și corectitudinea, pentru binele tău și liniștea celor dragi.

  • Trusa de prim-ajutor

Tu când te-ai uitat ultima dată la trusa ta de prim-ajutor? De multe ori neglijată, aceasta reprezintă, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, o cutie uitată acasă, în portbagaj și ocupată, în parte, de produse expirate. Dedică o oră sau două compunerii unei truse de prim-ajutor personalizate, care să-ți poată folosi cu adevărat în caz de urgență. Adaugă, pe lângă clasica fașă sterilă și nelipsitul dezinfectant, medicamente și instrumente de care știi că ai putea avea nevoie într-un moment disperat. Suferi de alergii? Discută cu medicul tău despre ce merită să ai la îndemână în cazul unui șoc anafilactic. Ai atacuri de panică puternice și incontrolabile? Atunci ar fi bine să iei cu tine anxioliticele prescrise.

 

Oricare ar fi motivul călătoriei în străinătate, durata acesteia și destinația, este întotdeauna de preferat să deții controlul asupra situațiilor care pot apărea. Nu lăsa totul la voia întâmplării și bucură-te de fiecare moment al călătoriilor tale!

Sursa foto: unsplash.com