Remedii naturale pentru tuse seacă și productivă

Tuse seacă versus tuse productivă, află caracteristicile fiecăreia și cum le poți combate, din articolul următor. Tusea, în general, este spasmodică, atunci când ne întindem în pat, sau „lătrătoare” după ce stăm mai mult timp în frig, iar alteori poate deveni iritantă sau „productivă”.

Adeseori oamenii confundă tusea cu o boală, însă aceasta este de fapt un simptom care determină iritarea mucoasei. Aceasta se declanşează de fiecare dată când ceva irită membranele mucoase ale gâtului, ale traheii sau ale bronhiilor, canale care transportă aerul la plămâni.

Practic, este funcția de apărare a organismului împotriva substanţelor iritante precum: praf și fum, virusuri sau bacterii, factori externi care reușesc să blocheze fluxul de aer care trebuie inspirat, împiedicând astfel respirația normală.

Caracteristicile tusei seci și a celei productive

Tusea seacă este caracterizată prin absența mucusului și a catarului. Aceasta este declanșată de o inflamație a căilor respiratorii superioare, cauzată de virusuri, bacterii sau substanțe iritante. În general, tusea seacă apare în primele zile ale declanșării infecțiilor virale.

Pe de altă parte, tusea productivă este caracterizată printr-o producție mărită de mucus și catar. Acest tip de tuse poate reprezenta evoluția tusei seci sau consecința unor boli infecțioase acute și cronice ale căilor respiratorii inferioare (trahee, bronhii și plămâni). Toate cele enumerate determină producerea de mucus.

Așadar, tusea productivă indică existența unor fluide în căile respiratorii, în timp ce tusea seacă indică faptul că nu există lichide în sistemul respirator.

Naturalis BrohnoSuport este un sirop de tuse, fără zahăr, expectorant calmant si protector al mucoasei bronșice. Asocierea substanțelor bioactive din extractul de pătlagină și din tincturile de cimbru de cultură, ciuboțica cucului, grindelia și tal de lichen de piatră cu mierea polifloră are efect benefic asupra sănătății sistemului respirator.

Septocalmin Islandica este un supliment care protejează mucoasa orală și faringiană. Datorită extractului de Cetraria islandica are un efect calmant și plăcut asupra gâtului, faringelui și a corzilor vocale, ajutând la combaterea tusei. Afectarea corzilor vocale sensibile este semnalată de prezența răgușelii. Cetraria islandica conține cantități mari de mucilagii hidrosolubile care acoperă, protejează și hidratează mucoasa bucală și pe cea a gâtului.