Obiceiurile, fie acestea bune sau rele, odată ce s-au format și au intrat în rutina zilnică, sunt destul de greu de schimbat. Dar pentru că o viață sănătoasă este ceea ce cu toți ne dorim și pentru mulți este chiar o prioritate, lucrurile se pot transforma radical.
Tot ce îți trebuie pentru a adopta noi obiceiuri și pentru a le include, treptat în rutina zilnică, este puțină organizare și suficient de multă voință pentru a îmbrățișa schimbarea, mai ales că aceasta este spre binele tău și a celor dragi ție, pentru care vrei să fii mereu în cea mai bună formă.
Formare unei rutine poate fi o provocare. Însă atunci când înțelegi care sunt cauzele anumitor comportamente pe care le ai, vei învăța cum să faci schimbările și să le urmezi.
Există mai multe obiceiuri sănătoase pe care este bine să le introduci în rutina zilnică deoarece acestea te vor conduce către o viață mai sănătoasă și mai fericită. Atunci când adopți o rutină nouă îți recapeți energia, iar mintea și corpul îți vor mulțumi pentru grija pe care le-o porți.
Fă sport la prima ora a zilei
Sportul este vital pentru trup și minte și nu trebuie să lipsească din rutina zilnică. Dacă până acum obișnuiai să nu faci deloc mișcare sau să faci puțin sport, la un moment dat pe parcursul zilei, când găseai timp, este momentul să dai reset. Disciplina este de bază pentru adoptarea unor noi obiceiuri, așadar fă sport dimineața la prima oră pentru că acesta îmbunătățește circulația sângelui, ajută la bună funcționare a sistemului limfatic și îți da energie. 20 de minute de mișcare la prima oră vor face diferența!
Apelează la remedii naturiste
Tot ceea ce provine din natură poate deveni aliatul tău pe acest drum al transformării. Sunt multe suplimente naturale, vitamine sau remedii naturiste pe care le poți încerca. Unele dintre acestea sunt pentru a trata anumite afecțiuni sau probleme, altele au rolul de a încuraja bună funcționare a organismului, stimulând anumite funcții.
Înainte de culcare poți lua un supliment de Vitamina C, pentru că aceasta are rolul de a reduce aciditatea din corp. Armurariul este un alt supliment natural cu multiple beneficii pentru sănătate, având rol hepatoprotector, protejează sănătatea oaselor, este bun în prevenirea și tratarea acneei, adjuvant în tratarea dislipidemiei etc.
Ia-ți timp pentru relaxare
Stresul face parte din viețile noastre, însă când acesta ajunge la un nivel extrem de ridicat, organismul devine vulnerabil la mule afecțiuni și probleme de sănătate, de la tensiune arterială la depresie.
Caută o activitate care te relaxează, și programează ca în fiecare zi să îți lași un timp și pentru aceasta, făcând să fie astfel parte din rutina ta zilnică. Printre activitățile care îți pot induce o stare de relaxare se pot numără: plimbările în natură cu animalul de companie, cititul de cărți inspiraționale, meditația și câteva pozitii yoga, o conversație cu cineva drag sau pur și simplu poți petrece câteva minute în liniște pentru a te gândi la lucrurile frumoase care ți s-au întâmplat.