De ce să oferi unui copilaș o jucărie de pluș?

Copilăria este perioada cu cele mai frumoase amintiri. Este perioada inocenței, a jocurilor și a celor mai frumoase jucării. Iar atunci când vorbim despre jocuri și jucării nu avem cum să uităm de primul nostru compagnon, de jucăria noastră de pluș, cea care era peste tot cu noi, pe care o căram peste tot, chiar și în vacanță sau la cumpărături.

Pentru foarte mulți copii, primele jucării de pluș sunt primii lor prieteni. Nu e deci de mirare faptul că micuții se atașează din ce în ce mai mult de ele. Iar studiile au demonstrat faptul că acestea pot să aibă efecte pozitive asupra dezvoltării bebelușilor.

Bebelușii adoră să atingă și să simtă noi texturi mai ales cu gura. Jucăriile de pluș sunt deci alegerea perfectă pentru a dezvolta capacitățile senzoriale și a încuraja dezvoltarea socială și emoțională. Chiar și la o vârstă mai fragedă, bebelușii încep să sesizeze diferitele culori, mărimi și texturi din mediul din jur și jucăriile de pluș reprezintă o modalitate perfectă pentru ca ei să facă asta.

Avantajele unei jucării de pluș pentru copiii de vârste mai mici sunt inestimabile. Căldura unui pluș oferă confort și siguranță mai ales atunci când copilașii sunt obosiți sau se confruntă cu o nouă schimbare. Jucăria de pluș a copilașilor îi poate ajuta și să treacă peste anxietatea de separare și să facă mai ușoară tranziția de la patul de bebeluș, la patul din camera sa.

Bebelușii sau copilașii pot să se folosească de jucăriile de pluș pentru a proteja propriile lor sentimente, pentru a se reconforta, încurajând unele calități prețioase precum empatia, afecțiunea sau stabilirea unor legături.

Dar pot încuraja și creativitatea prin intermediul jocurilor de rol.

Se pare deci că relațiile pe care le stabilim în copilărie cu jucăriile de pluș preferate pot să fie benefice și la vârsta adultă. Legăturile pe care le creem cu jucăriile de pluș preferate pot să fie pe viață și mult mai complexe sau mai profunde decât am putea crede.

Cu ajutorul lor se pot crea o întreagă istorie și cele mai prețioase amintiri. Uitându-ne peste ani și ani la jucăria de pluș preferată, cele mai frumoase amintiri sau sentimente apar la suprafață. Sunt obiecte care pot deveni cei mai buni confidenți sau supereroi. Poate să devină chiar un paznic pe timp de noapte care protejează contra monștrilor.  O jucărie de pluș poate să devină deci cel mai bun complice din viața de zi cu zi.