Conduci un business? Iată ce idei poți pune în practică pentru a avea o companie cât mai eco-friendly!

 

Firmele se întâlnesc, deseori, cu factori care au legătură, directă sau indirectă, cu mediul. Fie că ești în fruntea unei companii care activează într-un domeniu conex, fie că, pur și simplu, vrei să gestionezi mult mai bine modul în care sunt direcționate consumabilele și materialele folosite, după ce au fost utilizate, cu siguranță este bine să iei în calcul câteva sfaturi pe care le poți pune în aplicare. Sunt multe demersuri pe care le poți încerca, dacă vrei să contribui, în mod pozitiv, la reducerea impactului pe care îl are poluarea asupra mediului înconjurător. Așadar, nu ezita și află mai multe informații despre variantele pe care le ai la dispoziție!

 

Lucruri pe care le poți schimba în firma ta, dacă îți dorești o companie eco-friendly

 

 

  • Surse regenerabile de energie

 

 

Din ce în ce mai multe companii se orientează către sursele regenerabile de energie. Însă, totul depinde de specificul firmei, dar și de bugetul disponibil. Totuși, dacă vrei să faci un astfel de pas, este bine să știi că există programe de finanțare, inițiate de Guvern, în cadrul cărora poți depune o aplicație pentru a primi sprijinul financiar de care ai nevoie pentru a implementa astfel de proiecte eco. De aceea, este important să profiți de aceste oportunități oficiale, cu scopul de a aduce un nou suflu în business-ul tău, promovând și susținând o viziune modernă și eficientă, care pune pe primul loc bunăstarea oamenilor și a mediului înconjurător.

 

 

  • Ce faci cu deșeurile?

 

 

Deșeurile sunt, deseori, o problemă, mai ales în firmele care produc un număr considerabil de ambalaje sau alte tipuri de deșeuri. Există cerințe și legi care trebuie îndeplinite în acest sens, însă punerea în practică a lor poate fi dificilă, mai ales dacă nu ai un sistem bine pus la punct. Dacă vorbim despre deseurile de ambalaje, poate fi o alegere excelentă colaborarea cu un OIREP (Organizație de Îndeplinire a Răspunderii Extinse a Producătorilor), care te va ajuta să transferi această responsabilitate către o organizație care are structura necesară pentru a îndeplini obiectivele de valorificare si de reciclare a deseurilor de ambalaje.. Așadar, în cazul în care vrei să inițiezi acest proces, apelează cu încredere la o organizație precum Ecosynergy.ro, care îți poate oferi consultanță de specialitate în domeniu!

 

 

  • Modalități alternative de transport

 

 

De asemenea, transportul este un factor esențial, pe care trebuie să-l iei în considerare dacă îți dorești un business eco. Fie că optezi pentru mașini electrice, fie că vrei să creezi alte beneficii pentru angajații tăi (de exemplu, vouchere pentru biciclete, trotinete sau alte forme de transport alternativ), este bine să iei în calcul opțiunile disponibile și să le integrezi în afacerea ta. 

 

În concluzie, nu este complicat să ai o companie eco-friendly – tot ce trebuie să faci este să studiezi planurile pe care le poți materializa pentru a schimba cu totul abordarea clasică. Cu siguranță vei găsi cele mai bune soluții, pentru tine și pentru brandul tău! 

 

Sursă foto: Pixabay.com