Apa este o componentă vitală a întregului organism și reprezintă cea mai importantă sursă de energie. Aceasta stimulează corpul și mintea, oferă o hidratare corectă, asigură un nivel mai mare de concentrare și este esențială pentru fiecare reacție și proces metabolic. Totuși, pentru a ne bucura din plin de toate proprietățile ei benefice trebuie să consumăm un lichid cât mai pur din punct de vedere chimic și microbiologic. Din păcate, apa de la robinet nu reprezintă cea mai sănătoasă opțiune, chiar dacă este potabilă. Starea necorespunzătoare a conductelor din rețelele de distribuție poate conduce la contaminarea sa cu o plajă variată de contaminanți, cei mai des întâlniți fiind clorul, nitrații, pesticidele sau arsenicul. Vezi mai departe cum poți să te asiguri că apa de la robinet poate fi consumată în condiții optime:
Folosește filtre de apă în locuința ta
Știm cu toții că organismul nostru este compus în proporție de 70% din apă și că corpul elimină zilnic, în mod natural, aproximativ 2,5 litri de apă. Din acest motiv, trebuie să asimilăm în fiecare zi o cantitate similară pentru a preveni deshidratarea. Mulți oameni obișnuiesc să consume apa de la robinet fără să ia în calcul faptul că aceasta circulă prin conducte vechi și pline de rugină. Chiar dacă vorbim de un lichid declarat potabil, rețeaua publică nu elimină eficient din apă clorul, impuritățile, contaminanții și mirosul neplăcut.
Cu toate că ingerarea lor în cantități reduse nu este neapărat dăunătoare pentru organism, expunerea în mod prelungit la diferite substanțe poate conduce la apariția unor probleme grave de sănătate. În acest sens, ca să te asiguri că eviți orice fel de neplăceri și că consumi o apă cât mai pură ai posibilitatea de a utiliza diverse tipuri de filtre de apă care au rolul de a reduce până la zero substanțele nedorite din apa de la robinet.
Cât de eficientă este filtrarea apei
Apa pe care o consumăm zi de zi trebuie să fie curată, să nu conțină substanțe nocive. În cazul în care conține impurități, bacterii ori alte elemente, aceasta mai degrabă îi face rău organismului decât să îl ajute. Un sistem de filtrare are rolul de a purifica apa și, în funcție de tipul său, chiar de a o deduriza, pentru ca lichidul să fie cu adevărat potabil. Prin procesul de filtrare sunt înlăturate bacteriile, sedimentele, clorul și gustul neplăcut al apei, iar în același timp se păstrează toate mineralele benefice pentru organismul uman. Practic, prin instalarea unor filtre de apă precum cele cu carbon activ, ceramice, cu nanofiltrare, osmoză inversă, fibre sau membrană pentru ultrafiltrare va fi posibil ca la robinet să curgă doar apă curată și sănătoasă, fără niciun fel de particule.
Filtrarea apei este esențială atunci când vrei să te asiguri că consumi în permanență un lichid curat, fără impurități, gust, miros sau culoare suspectă. Instalează un filtru de apă în locuința ta ca să te bucuri de toată protecția microbiologică de care ai nevoie.