Ce trebuie să știi despre accesoriile pentru vânătoare

Pasiunea pentru vânătoare poate deveni o experiență memorabilă atunci când folosești arma și accesoriile potrivite. Ești gata de a participa la următoarea partidă de vânătoare. Ai pus ochii pe luneta aceea performantă, clasică sau cu infraroșu, cea care îți oferă informații precise despre distanța de tragere sau cea cu termoviziune, iar prada ta a devenit vizibilă la orizont.

Ai așezat aproape costumul de camuflaj, bocancii și hainele călduroase. Ești invizibil pentru prada ta. Arma este gata. Ștergi subtil picăturile de transpirație de pe frunte. Planul este stabilit. Prada pare aproape, gata de a fi cucerită. Aștepți semnul de start. Câinii se aud în zare. Tragi aer în piept. Închizi ochii. Pentru un moment timpul parcă stă în loc. Deschizi ochii și treci la treabă. Urmează arta. Acele operațiuni precise realizate cu finețe pentru a avea vizibilitate.

Pentru a fixa luneta de armă poți folosi inele de prindere fixe sau o gamă variată de inele hawke. Cu siguranță există un suport hawke potrivit pentru arma ta. Folosind un set de accesorii de inele hawke, ai avantajul de a monta facil luneta pe armă, dar vei asigura și aliniamentul corect al lunetei cu țeava de tragere a armei.

Un set de inele hawke este ideal pentru a fixa rapid arma pe un suport dedicat hawke. Acest suport este o șină cu distanțieri ce se montează pe armă. Este o șină durabilă, realizată din aluminiu sau oțel și are o lățime între 9 și 11 milimetri. Această șină poate fi folosită ca extensie a unui element fixat pe armă. Inelele hawke au la partea inferioară un mecanism de prindere cu gheare reglabil prin șurub cu cap hexagonal, ce permite fixarea facilă și rapidă a inelelor pe șină. Astfel poți schimba rapid luneta folosită la vânătoare. De asemenea, se pot monta pe armă diverse modele de lunetă sau lanternă fără a fi nevoie să desfaci complet inelele de pe accesorii. Timpul este prețios, iar prada nu stă locului.

În funcție de lunetă sau lanternă, există inele hawke joase, medii sau înalte, potrivite pentru diametre diverse. Inelele hawke joase asigură fixarea accesoriilor de supraveghere cât mai aproape de țeava de tragere. Inelele hawke medii sau înalte pot fixa accesorii cu diametre de 1 inch (25.4 milimetri) sau 30 de milimetri și pot fi utilizate în funcție de suportul sau șina montată pe armă. Există și suporți hawke cu perechi de inele ce se pot prinde rapid pe șină. De asemenea, poți opta pentru inele hawke deplasate. Inelele deplasate se montează în partea din față a lunetei și sunt foarte utile pentru accesoriile lungi fixate pe țeavă.

Poți opta pentru o pereche de inele hawke profesionale cu levier ce permit fixarea rapidă sau demontarea accesoriilor de pe șină sau suport. Pentru inelele hawke clasice ai nevoie și de un imbus pentru a desface sau strânge inelele pe șină sau suport. Evident, inelele realizate din aliaj de aluminiu sunt mai ușoare decât cele din oțel. Poți alege sistemul de inele potrivit pentru arma și accesoriile tale. Ai de unde alege pentru ca fiecare accesoriu să fie la fix pentru partida ta de vânătoare.