Expozitie semnata de Liviu Mihai, la Galeria Senso

O noua expozitie, semnata de artistul vizual Liviu Mihai, va debuta in aceasta luna, in Galeria Senso. Cel mai nou vernisaj al artistului este intitulat „Marilyn and the pink dog”, si va debuta marti, 13 iulie, de la ora 18:30.

“Numele expozitiei este „Marilyn si cainele roz” (Marilyn and the pink dog – in engleza). Am abordat o tema despre Marilyn Monroe dupa ce am citit ceva din biografia ei si m-au impresionat anumite lucruri. Am preluat acest pop icon si am facut o interpretare dupa o fotografie cu ea. Tema cu cainele e o tema mai veche a mea, pe care am tot abordat-o. In expozitie o sa fie doua lucrari cu caini. E vorba despre ogarii de vanatoare. Cred ca mi-a ramas o obsesie din copilarie despre caini, de fapt. Aparent, nu e nicio legatura intre aceste doua entitati, cainele si Marilyn… E un titlu si o conexiune putin suprarealista, avangardista. Am gasit eu conexiunea asta. Mi-a placut, are ceva absurd. Sunt doua lucruri aparent foarte diferite. Am creat eu o legatura, cumva, abstracta intre ele,” povesteste artistul despre expozitia personala.

Ce l-a inspirat pe artist in alegerea culorile?

Inspiratia cromatica pe care a avut-o Liviu Mihai, pentru operele expuse in aceasta galerie de arta, se trage din mai multe teme de interes ale autorului. Temele politice si religioase sunt doar cateva dintre acestea.

“Cromatica lucrarilor exista deja. Pentru ca lucrarile exista si cromatica o sa fie data de lucrarile care vor fi expuse. Nu e doar un singur proiect in expozitie, in sensul ca nu e un proiect facut special pentru a fi expus. O sa am lucrari din ultimii trei ani. Deci o sa am lucrari din mai multe directii pe care le studiez si le abordez. Adica, am teme care se leaga de zona politica, teme care se leaga de om in general, de omul social, poate teme legate puțin de religie, am mai abordat teme legate de Primul si Al Doilea Razboi Mondial.”, declara Liviu Mihai.

Cum este vazut artistul Liviu Mihai de catre curatorii de arta

Curatorul Ana Daniel Sultana povesteste despre Liviu Mihai, artistul cu expozitii inclusiv la Londra, ca prin acest vernisaj ca „artistul denota nu doar o vasta diversitate tematica, ci si o perspectiva ampla asupra imaginarului de inspiratie suprarealistă cu care operează”. Cat despre operele realizate de Liviu, Ana Sultana declara ca: „In practica sa artistica, caracterizata de o simbolistica bogata si de o cromatica intensa, Liviu Mihai abordeaza pictura de sorginte pop-art completata de insertii de colaj, in timp ce universul creatiei sale artistice este determinat de portretistica, reprezentari zoomorfe, precum si de lucruri sau evenimente care il inspira.

Avand-o curator pe Ana Daniela Sultana, proiectul face parte din programul expozitional conceput de Ana Stefania Andronic (BUZU), Art Director-ul Galeriei Senso, si poate fi vizitata in perioada 13 iulie – 26 august 2021, intre orele 12.00 – 19.00.