Reprezintă digitalizarea companiilor cu instrumente de HR și payroll o necesitate?

Anul 2020 a fost un an al digitalizării, un an în care instrumente precum soft payroll, soft resurse uman sau module de work from home au fost la mare căutare.

Anul 2020 a fost momentul în care majoritatea companiilor au realizat că fără automatizarea proceselor de rutină din companiile lor, activitatea de business ar putea eșua. Mai mult, a reprezentat și anul telemuncii, astfel, fără un soft resurse umane care să îi ajute pe specialiștii HR să administreze mai ușor procesele legate de personal, activitatea ar fi fost aproape imposibilă.

În cele ce urmează, îți vom prezenta ce reprezintă cele două instrumente digitale și care ar fi motivele pentru care companiile ar trebui să investească în astfel de soft-uri.

Ce reprezintă un soft resurse umane și un soft payroll?

Un soft resurse umane reprezintă o soluție software care te ajută în automatizarea majorității proceselor din departamentul de HR. Cu ajutorul acestuia, se pot digitaliza activități precum: administrarea personalului cu toate activitățile aferente, procesul de recrutare, training și evaluarea angajaților, se pot automatiza procesele de delegații și deconturi și multe altele. Mai mult, un soft resurse umane complex, integrat cu un soft payroll te ajută în generarea pontajului și efectuarea calculului salarial, mai repede și mai ușor.

Asemenea unui soft resurse umane, și un soft payroll reprezintă un instrument digital care ajută la eficientizarea activităților din companie. Cu ajutorul unui soft payroll procese precum: calculul salarial, gestionarea reținerilor salariale, generarea și exportul notelor contabile și transmiterea fluturașilor de salariu prin e-mail sau SMS pot fi realizate mult mai simplu și fără erori.

Care sunt beneficiile principale ale automatizării proceselor din companie?

Dacă ar fi să vorbim despre principalele avantaje ale automatizării, am putea aduce în discuție următoarele aspecte:

  • Compania va economisi resurse de timp și resurse financiare prin eficientizarea proceselor.
  • Cu ajutorul unui soft resurse umane și a unui software payroll poți gestiona majoritatea activităților de HR și payroll.
  • Soluțiile te ajută să centralizezi toate documentele într-un singur loc.
  • Un soft resurse umane oferă o mai mare independență, atât specialiștilor HR, cât și angajaților prin intermediul unui portal de self-service.
  • Un soft payroll minimizează erorile de calcul pentru calculul salarial.

Pe final, mai vrem să amintim că mediul profesional a trecut printr-o reală schimbare în ultima perioadă. Astfel, companiile care nu reușesc să adopte schimbarea vor cunoaște un progres mai lent sau chiar un declin al activităților.

Alege soluții software cu experiență

Transformarea digitală pare a fi mai degrabă o necesitate decât un trend al momentului. Astfel, dacă ești pregătit să investești într-un soft resurse umane sau un soft payroll care să te ajute să îți eficientizezi activitatea, ia legătura cu specialiștii UCMS by AROBS prin e-mail: office@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0720 534 424.