Cum poți să obții un împrumut chiar dacă ai scor negativ în Biroul de Credit

Dacă deții în prezent sau ai avut la un moment dat un împrumut, cu siguranță ai auzit de Biroul de Credit. Această instituție centralizează informațiile referitoare la creditele bancare și nebancare pe care le deține sau le-a deținut o persoană. Datele sunt stocate aici timp de 4 ani, după care se șterg. Rapoartele furnizate de către Biroul de Credit influențează decizia debitorului de a acorda sau nu împrumutatului suma cerută. Aceste rapoarte conțin informații ce se referă la numărul de credite pe care le ai, încercări anterioare de a obține împrumuturi, sume datorate dar și dacă ai acumulat întârzieri la plata ratelor. Toate acestea sunt cumulate și exprimate printr-un scor. Prin urmare, dacă în trecut ai avut dificultăți în a-ți plăti la timp vreun credit, vei avea un scor negativ, și îți va fi mai greu să obții unul nou.

 

Iată totuși ce poți face în această situație

 

  • Cât contează scorul furnizat de Biroul de Credit

 

În primul rand, e bine să știi că scorul este un număr între 300 și 850, și cu cât ai un scor mai aproape de maxim, cu atât mai bine. Ori de câte ori vei face o cerere de împrumut, banca sau IFN-ul de la care îți dorești să obții banii va verifica acest scor, prin interogare la Biroul de Credit. Această instituție nu reprezintă însă un factor decizional, iar de fapt ține strict de firma la care tu ai apelat dacă îți va acorda sau nu suma cerută. 

Desigur că orice debitor ia în calcul scorul și rapoartele primite. Nu este bine nici pentru cei de la care ai luat creditul dacă ajungi în imposibilitatea de a-l plăti. Nu de puține ori firmele împrumutătoare au dat faliment din cauza rău-platnicilor. Prin urmare, pentru siguranță, e nevoie să fie la curent cu riscurile la care se expun dacă îți vor acorda împrumutul. În final, având toate datele, decizia le aparține.

 

  1. Ce soluții ai pentru a te împrumuta chiar dacă ai un scor negativ

Poate fi dificil să iți plătești la timp împrumutul, fie el un credit rapid de la un IFN, sau unul bancar. Imprumutatul responsabil este greu, întrucât poți fi foarte tentat să faci rost de o sumă de bani cat mai urgent, fără să te gândești că nu vei avea cum să o restitui. 

Dacă ajungi să ai din nou nevoie neapărat de bani, însă deja ai acumulat restanțe, ai totuși câteva variante salvatoare. Prima ar fi prezentarea unei garanții, precum un codebitor. O persoană cu un scor bun și istoric pozitiv care garantează pentru tine îți va crește șansele de a obține creditul. De asemenea, dacă vei achita sumele restante, fie doar ratele, nu neapărat întreaga sumă, va crește încrederea în tine a debitorilor.

Este bine să știi și că cei de la CreditFix.ro oferă, printre altele, și împrumuturi fără verificare în Biroul de Credit. Prin urmare, poți să obții ușor banii de care ai nevoie chiar dacă ești rău platnic sau restanțier. 

 

De multe ori este necesar să apelezi la un împrumut. Când această nevoie apare din nou, iar tu nu ai reușit încă să restitui sumele obținute anterior, poți crede că nu vei beneficia de un alt credit. Soluții însă există, dar în același timp, atât specialiștii financiari, cât și cei care au trecut prin asta și au un istoric negativ, te vor îndruma să te împrumuți responsabil, pentru a evita astfel de situații neplăcute.

 

Sursă foto: Unsplash.com