Cum alegi cele mai bune soluții pentru depozitare în locuințele mici

Locuințele din România sunt mici iar deficitul de spațiu de observa cel mai bine pe parte de depozitare. Așa se ajunge la aglomerarea încăperilor, deja sărace în spațiu.

Totuși cu puțină creativitate şi câteva corpuri de mobilier potrivite, pot fi create spații de depozitare excepționale. În rândurile următoare ne-am propus să ne oprim puțin atenția asupra celor mai eficiente soluții pentru păstrarea lucrurilor: banchete cu depozitare.  Vom descoperi cum trebuie acestea selectate, dar şi care sunt locurile chei în care pot fi integrate facil.

Selectează versatilitate

Pentru a beneficia de un aspect unitar în locuință, te poți orienta către banchete minimaliste, în culori neutre, care pot fi integrate cu uşurinţă atât în hol, în balcon, în dormitor sau în camera copilului. Alege banchete cu depozitare cu cadru solid, care sunt rezistente şi oferă spații pentru depozitare valoros. Nuanțele potrivite pentru tapiţerii sunt gri, maro, bej, alb sau negru. Acestea pot fi ușor integrate indiferent de stilul dominant al încăperii. Alege banchete tip cutii cu capac pentru spațiile din încăperi, pentru că oferă spațiu valoros pentru numeroase obiecte şi banchete cu raft pentru locul îngust din hol. Aceasta din urmă poate servi drept zona de depozitare a pantofilor.

Transformă bancheta în vedeta!

Dacă doreşti să aduci un plus de culoare în încăpere, cu siguranţă, o banchetă din pluş este soluţia ideală. O poţi monta în living, în apropierea fotoliului şi o poți folosi ca suport pentru picioare. Poți monta bancheta în apropierea măsuţei de cafea sau pe terasa unde poate lua locul fotoliului cu spătar. Dacă-ţi doreşti un ambient vibrant te poți orienta către modele în culori vibrante. Roz prăfuit, albastru turcoaz, roșu, verde, auriu sunt câteva dintre nuanţele potrivite pentru banchete ce pot aduce energii pozitive.

Unde montezi banchete?

Aceste corpuri de mobilier sunt atât de versatile că pot fi montate în orice încăpere, fără excepție. În bucătărie sub masă, în hol în apropierea cuierului, în dormitor la margine patului, pe balcon, pe terasă sau în living. Un alt avantaj al banchetelor ține de varietate. În magazine de specialitate sunt disponibile într-o gamă foarte mare de materiale, texturi, forme și culori. De la modele compacte tip cutie, la baghete cu accente industriale şi banchete din lemn preţios în stil clasic.