6 metode de stilizare a sprâncenelor

Sprâncenele au un rol esențial în estetica feței. Pe lângă faptul că acestea împiedică praful, transpirația și orice impuritate să intre în ochi, sprâncenele pot influența expresia facială.

Pentru că îți pot schimba complet fizionomia, trebuie să ai grijă ca sprâncenele să arate natural și să contureze chipul perfect. Vrei să știi ce metode sunt populare pentru stilizarea sprâncenelor? Citește articolul nostru!

Pensare

Deși sprâncenele naturale nu se bucură de atât de multă popularitate în prezent, există femei care vor un look clasic și folosesc doar pensatul sprâncenelor. Această metodă trebuie realizată corect, de obicei după baie, atunci când se deschid porii.

Fie că te pensezi acasă sau la salon, procedura începe cu pieptănarea firelor de păr și eliminarea surplusului. Totodată, se pot tunde firele mai lungi, în funcție de forma feței și de fizionomie. Pensatul sprâncenelor te ajută să obții un aspect îngrijit și o formă perfectă.

Ai nevoie de o pensetă de bună calitate și de o forfecuță profesională. În cazul feței rotunde, se recomandă sprâncenele mai groase și mai arcuite. Fața pătrată va fi complimentată de sprâncene ușor arcuite, la fel de groase. Ai o față ovală? Sunt ideale sprâncenele drepte și puțin arcuite în zona superioară. Nu ezita să discuți cu un specialist în cosmetică, ce poate să recomande forma optimă pentru tine.

Machiaj sau umplere

Una dintre cele mai utilizate metode pentru definirea sprâncenelor este și machiajul sau umplerea. Se poate realiza simplu și rapid, cu ajutorul unor produse de calitate, precum creionul, tușul sau fardul de sprâncene.

Pe lângă faptul că oferă o culoare mai intensă și un aspect uniform, machiajul sprâncenelor poate să umple spațiile goale. În funcție de trăsăturile feței tale, poți să umpli spațiile și să trasezi linii, folosind produsul preferat. La final, poți fixa machiajul folosind un rimel pentru sprâncene.

Vopsire

Sunt femei care preferă o altă metodă de stilizare a sprâncenelor: vopsirea. Această procedură implică folosirea unei vopsele profesionale, special creată pentru modificarea nuanței sprâncenelor. În orice caz, nu se folosește o vopsea pentru păr, ci un produs separat, pentru sprâncene.

De regulă, este recomandată vopsirea sprâncenelor după cel puțin o zi de la pensat. În acest fel, se evită iritațiile pielii. Ține cont și de culoarea tenului și a podoabei capilare atunci când îți vopsești sprâncenele, pentru o armonie perfectă.

Microblading

Probabil ai auzit și de procesul de microblading al sprâncenelor. Este o procedură care poate să reconstruiască forma sprâncenelor și se realizează la suprafața pielii, cu ajutorul unui aparat de forma unui stilou. În capătul acestui aparat se atașează acul, care are forma unei lame, compuse din ace fine și subțiri. Microbladingul este recomandat persoanelor care nu își doresc sprâncene intense, ci naturale, cu un aspect plăcut.

Retușul se poate realiza după 30 de zile de la prima procedură, mai ales dacă, pe alocuri, culoarea nu a prins. În caz contrar, poți merge la retuș după 6 luni sau 1 an, atunci când pigmentul își pierde din intensitate.

Laminare

O tehnică relativ nouă pentru conturarea și definirea sprâncenelor este laminarea. Procedura oferă un efect de lifting și de volum și este foarte apreciată în rândul femeilor. Te poți bucura de laminare dacă-ți dorești mai mult volum în zona sprâncenelor. Le poți și vopsi cu henna, pentru sprâncene definite.

Rezistența laminării nu depășește 8 săptămâni, după care trebuie să revii pentru a reface această metodă de stilizare. Ca bonus, după laminare nu mai trebuie să folosești machiaj, ci doar să piepteni sprâncenele după bunul plac.

Tatuaj permanent

În final, poți să apelezi și la tatuarea permanentă a sprâncenelor, o metodă folosită îndeosebi de persoanele care au sprâncene foarte rare sau nu au deloc pilozitate în această zonă.

Procedura te scapă de grija machiajului, pentru că reprezintă exact ce spune numele: un tatuaj permanent., care nu își pierde din culoare sau intensitate. Tatuarea sprâncenelor poate fi realizată doar în saloane, de către persoane specializate, fiind o tehnică ideală pentru corectarea sprâncenelor inexistente, cu asimetrii sau cu goluri vizibile.

Tu ai încercat vreo metodă de stilizare a sprâncenelor?