Tenul gras, cu tendință acneică, este unul problematic. Orice ai folosi, pare că acneea nu întârzie să apară. Din acest motiv, poate fi extrem de dificil să îți alegi produsele de make-up, dar și pe cele de îngrijire. În primul rând, trebuie să știi că un ten acneic trebuie examinat de un medic dermatolog, pentru a stabili cauza și a prescrie tratamentul potrivit. Este inutil să folosești produse anti-acnee „după ureche”. În al doilea rând, trebuie să adopți câteva trucuri de îngrijire a tenului, cu scopul de a ameliora problemele acestuia. Iată ce tehnici de curățare sunt potrivite pentru tenul cu tendință acneică.
1. Curăță tenul dimineața și seara
Curățarea tenului după trezire și înainte de culcare este un ritual eficient de îngrijire a tenului acneic. Curăță-ți tenul cu un cleanser special dimineața, deoarece, pe timpul nopții fața atinge perna, acumulând particule de praf și bacterii. Nu uita să îți cureți fața și seara, pentru a îndepărta atât machiajul ce blochează porii, cât și praful, sebumul și bacteriile.
Totuși, eficiența ritualului de curățare este influențată și de calitatea și tipul cleanserului utilizat. Alege unul special pentru pielea acneică, hipoalergenic și care să conțină acid salicilic sau peroxid de benzoil. Evită produsele cu alcool. Alege un produs de la un brand de încredere, cum ar fi gelul de curățare de la Cerave, pentru a te asigura că este de calitate.
2. Curăță tenul după antrenament
Tenul trebuie curățat cu ajutorul cleanserului și imediat după terminarea antrenamentului. Transpirația și sebumul se acumulează la nivelul pielii, blochează porii și cresc riscul de apariție bruscă a acneei. Prin urmare, asigură-te că ai în geantă cleanserul, întotdeauna, când mergi la sală.
3. Aplică cleanserul cu mâna
Se recomandă evitare burețeilor, dischetelor și prosoapelor pentru curățarea feței. Alege un cleanser-gel, pentru a-l putea aplica, liniștită, cu degetele. Masează tenul, blând, apoi spală fața cu apă la temperatura camerei. La final, usucă-ți fața prin tamponare cu un prosop moale.
4. Exfoliază blând, dar nu excesiv
Exfolierea poate ajuta la deblocarea porilor, pentru a preveni apariția acneei. Totuși, exfolierea excesivă poate îndepărta și celule sănătoase din jurul coșurilor. Acest lucru lasă acneea expusă factorilor de mediu. De asemenea, exfolierea prea dură sau exagerată irită pielea, produce inflamație și roșeață. Optează pentru un exfoliant blând, cum este cel cu acid lactic și nu exfolia mai mult de 2 ori pe săptămână.
5. Curăță des tot ceea ce îți atinge fața
Curățarea regulată a lucrurilor care îți ating fața este o tehnică indirectă de curățare a tenului. Fețele de pernă, ecranul telefonului, prosopul de față, pensulele de machiaj sunt obiecte care favorizează blocarea porilor cu murdărie, atunci când nu sunt curate. De asemenea, spală-ți des părul cu tendință de îngrășare și asigură-te că nu îți atinge fața.
Așadar, adoptă aceste tehnici de curățare, pentru a preveni agravarea acneei și nu ezita să mergi la medicul dermatolog.