5 remedii pentru unghii incarnate

Sunt foarte multi oameni care se confrunta cu aceasta problema comuna, a unghiilor incarnate. De cele mai multe ori, problemele de acest fel apar la unghiile degetelor mari de la picioare. Atunci cand se intampla, paersoana afectata va observa ca zona respectiva se inroseste, se umfla si apar dureri. Daca unghia incarnata nu este tratata corect si in timp util, exista posibilitatea sa se infecteze. Se poate ca unghiile incarnate sa apara si la celelalte degete de la membrele inferioare, precum si la degetele membrelor superioare – de regula, atunci cand unghiile nu sunt taiate cum trebuie.

O alta problema care poate sa apara din cauza faptului ca unghia incarnata nu este tratata la vreme este aceea a caracterului repetativ pe care il poate dobandi. De fiecare data cand persoana respectiva poarta incaltaminte incomoda sau nu isi taie unghiile corect, riscul de aparitie a unghiei incarnate creste. Se poate ca unghia incarnata sa apara si din cauza transpiratiei, mai ales daca este abundenta – problema cu care se confrunta adesea adolescentii care fac sport. De asemenea, unghie incarnata poate sa apara si pe fondul unei predispozitii genetice sau al unei igiene precare.

Ce puteti face daca aveti unghii incarnate

Daca nu acordati atentia necesara unghiilor incarnate, osul subiacent poate sa se infecteze si se pate ajunge la infectie osoasa severa. In situatia persoanelor cu unghii incarnate care sufera si de diabet zaharat, complicatiile pot sa fie foarte grave din cauza diminuarii fluxului sangvin si al deteriorarii nervilor membrelor inferioare.

Baile cu apa calda si sapun

Una dintre alternativele cele mai la indemana, pe care poate sa o foloseasca oricine, este cea a bailor cu apa calda si sapun. Este necesar sa inmuiati piciorul afectat in apa calda pentru a reduce umflaturile si pentru a diminua durere, operatiune pe care specialistii recomanda sa o repetati de trei ori in fiecare zi, cate 20 de minute pentru fiecare repetare.

Otetul de mere

Cu siguranta ca ati tot auzit despre otetul de mere, acest remediu pe care oamenii il folosesc pentru ameliorarea mai multor probleme de sanatate. Este eficient si in cazul unghiilor incarnate, asa ca tot ce trebuie sa faceti este sa turnati un sfert de cana de otet de mere intr-un lighean cu apa calda si sa inmuiati piciorul cu unghia afectata pentru aproximativ 20 de minute in fiecare zi. O recomandare de care trebuie sa tineti cont este aceea de a usca foarte bine picioarele dupa imbaiere.

Ortezele de protectie pentru degete

Un alt remediu pe care il puteti avea in vedere pentru unghii incarnate il reprezinta ortezele speciale de protectie pentru degete. Puteti achizitiona un protector pentru unghii incarnate, confectionat din silicon, care reduce contactul cu impuritatile din mediul exterior. De asemenea, este util pentru ca elimina presiunea si frecarea la contactul cu incaltamintea, calmeaza durerile si previne aparitia bataturilor.

Unguentele cu antibiotic

Unguentele cu antibiotic sunt recomandate persoanelor cu unghii incarnate, pentru ca ajuta in procesul de vindecare si scad riscul de aparitie a infeciei. Unguentele sau cremele cu antibiotic pot sa fie achizitionate fara prescriptie medicala. Conform sfaturilor specialistilor, este necesar ca unguentul sa fie aplicat pe unghia afectata de maxim trei ori in fiecare zi, iar apoi unghia trebuie sa fie pansata.

Baile calde cu sare Epsom

O alta alternativa pe care o puteti folosi daca aveti unghii incarnate este cea a bailor calde cu sare Epsom. Este o varianta utila, pentru ca sarea Epsom are un efect de atenuare a iritatiilor. De asemenea, are si efect de inmuiere a unghiilor si de dezinfectare a piciorului. Pentru ca efectul sa fie cel asteptat, este necesar sa inmuiati piciorul in apa calduta cu sare Epsom pentru 20 de minute in fiecare zi.

Interventia chirurgicala pentru tratarea unghiei incarnate

Exista si posibilitatea de a apela la chirurgie pentru a rezolva problema unghiei incarnate, insa este o optiune pe care medicii o iau in considerare doar in situatii severe. Este o procedura prin care unghia este indepartata partial sau total, iar in urma interventiei este necesar ca pacientul sa evite efortul fizic pentru cel putin doua saptamani si sa urmeze un tartament cu antiinflamatoare si antibiotice. Specialistii recomanda persoanelor care au trecut printr-o astfel de operatie sa poarte incaltaminte mai lejera, pentru a evita reaparitia problemei.