Atunci când deții o locuință mică este important să alegi o pardoseală cochetă, care să te ajute să scoți cât mai mult în evidență frumusețea căminului. Află care sunt pardoselile recomandate pentru case cu suprafețe mici și cum le poți integra într-un mod cât mai eficient în locuința ta.
Parchet laminat
Parchetul laminat este unul dintre cele mai accesibile tipuri de pardoseli pe care le poți folosi pentru locuințe mici, fiindcă va crea senzația de confort și de căldură de care ai nevoie. În plus, pardoselile laminate sunt tipuri de parchet ieftin pe care le poți integra cu ușurință în amenajarea casei datorită multitudinii de modele și culori.
Parchetul laminat este o soluție rapidă de acoperire la nivel de pardoseală și oferă suprafețe potrivite pentru trafic mediu. Optează pentru acoperirea suprafețelor cu un parchet laminat de calitate, ca să ai certitudinea că ai ales un material estetic și durabil, care să te ajute să pui în valoare chiar și locuințele cu suprafață mică.
Vinil modular
Dacă vrei să ai un aspect de parchet chiar și în zonele cu umiditate mare, cum ar fi băile și bucătăriile, dar nu vrei să utilizezi parchet, nu trebuie să îți faci griji: există soluții pentru a obține acest lucru. Dincolo de gresia cu aspect de parchet, care îți oferă suprafețe relativ reci, poți folosi vinil modular, pentru a obține suprafețe calde, cu un strat de uzură generos. Vinilul modular te ajută pentru că îți este livrat în plăci autoadezive sau cu lipire la rece, tăiate pe dimensiunile parchetului uzual.
Vinilul modular se montează cu ușurință; ai nevoie doar de un adeziv puternic pe care să îl aplici pe suprafață. Pentru că lipirea se face la rece, ai nevoie doar de o pensulă sau de un trafalet și de o rolă cu care să presezi suprafața plăcilor după lipire.
Gresie
Gresia rămâne în continuare în topul pardoselilor eficiente și ieftine, care se potrivesc foarte bine în cazul locuințelor mai mici. Pentru băi și bucătării, dar și pentru holuri, plăcile ceramice de gresie sunt cu adevărat o opțiune perfectă. Acestea acoperă suprafețele foarte bine, oferă spații pe care le poți curăța ușor, dar și un aspect deosebit camerelor.
În plus, gresia este un material rezistent la trafic mediu și intens, are prețuri mici și este durabilă în timp. Durata medie de viață a acoperirilor cu gresie este de 5-10 ani, însă schimbarea survine de cele mai multe ori pentru că beneficiarii vor ceva nou și nicidecum pentru că plăcile și-ar pierde din caracteristici.
Pardoseli epoxidice
O noutate în domeniul pardoselilor o constituie pardoselile epoxidice. Aceste tipuri de pardoseli acoperă foarte bine suprafețele, sigilând perfect zonele acoperite. Dezavantajul lor constă în faptul că prețul poate fi ușor ridicat raportat la celelalte tipuri de pardoseli despre care am discutat. Dacă, însă, folosești rășina epoxidică pe suprafețe mici există posibilitatea să ajungi la costuri care să se încadreze în bugetul tău.
Piatră naturală
Chiar și pardoselile din piatră naturală se potrivesc în contextul unei locuințe mici, însă trebuie să ai în vedere faptul că marmura, granitul și travertinul necesită un montaj aparte. Prețurile pot fi mai ridicate decât în cazul gresiei, iar finisajul este o pardoseală rece, dar deosebit de estetică.
Locuințele moderne de mici dimensiuni sunt în prezent amenajate din ce în ce mai adesea cu pardoseli laminate. Acestea sunt de fapt o îmbinare perfectă între estetic și funcțional, dar și între calitate și preț.