4 Tratamente de infrumusetare pentru picioare de invidiat

Indiferent de anotimp, indiferent ca ne mandrim cu picioarele noastre sau nu, este necesar sa le acordam atentia cuvenita pentru a ne imbunatati viata, tonusul sau chiar sanatatea.

Masajul

Fie ca vorbim de masajul de relaxare sau cel cu scop terapeutic, masajul aduce multiple beneficii si se recomanda efectuat constant. Specialistii au dezvoltat mai multe tipuri de masaj in functie de necesitate sau de zona ce trebuie tratata.

Dintre beneficiile acestora nu trebuie sa uitam:

–  se reduc starile de incordare

–  se eliberareza tensiunile articulare

–  se imbunatateste circulatia sangvina

–  se reduc durerile de spate

–  se imbunatateste circulatia limfatica

–  creste mobilitatea articulatiilor

–  se reduce stresul cotidian

–  se reduce anxietatea

 

Drenajul limfatic

Drenajul limfatic este o alta procedura de masaj care are ca beneficii: stimularea activitatii sistemului imunitar si circulatia sangelui. Acesta curata organismul de toxine si elimina deseurile metabolice.

Limfa este formata preponderent din celulele albe si distruge toxinele acumulate de organism, fie prin arderi interne, fie introduse in organism ca si hrana.

 

Pedichiura

Pedichiura este, poate, cel mai la indemana sir de procedee ce poate fi facut cu succes la salonul de infrumusetare, sau acasa.

Dintre cele mai comune procedee la pedichiura avem:

– taierea, curatirea, ingrijirea si/sau lacuirea unghiilor

– indepartarea bataturilor sau surplusului de piele de pe calcaie si talpi

 

Epilarea

Cele mai folosite metode de epilare sunt:

1. Epilarea cu ceara

Probabil cea mai folosita, apreciata si cu cele mai bune rezultate tehnica de epilare folosita de specialistii de beauty, tehnica folosita in cabinetele de cosmetica si saloanele de infrumusetare. Epilarea cu ceara are doua mari categorii: Epilarea cu ceara de unica folosinta si epilarea cu ceara traditionala sau ceara refolosibila.

2. Epilare definitiva IPL sau Fotoepilarea

IPL (Intense Pulse Light) este procedeul de elimiare a firelor de par nedorite cu un impuls de lumina foarte intens. Poate ajunge la maxim 30 de Jouli si permite epilarea definitiva chiar si acasa.

3. Epilarea laser

Aceasta epilare presupune folosirea unui echipament foarte performant de catre un personal specializat. Intensitatea de lucru este de 50 Jouli. Se poate face numai la saloanele de specialitate, pot aparea arsuri. Nu functioneaza in cazul firelor de par albe. Nu se recomanda expunerea la soare a zonei epilate intrucat pot aparea iritatii.

4. Epilarea prin electroliza

Actioneaza la radacina firului de par, este o tehnica meticuloasa, poate lasa mici cicatrici. Acul se introduce la radacina firului de par si este o procedura dureroasa.

5. Epilarea cu pasta de zahar sau Sugaring

Acest tip de epilare foloseste un amestec de zahar, apa si zeama de lamaie sau alte arome. Se poate folosi pe zona liniei bikinilor sau pe axile. Necesita practica pana sa ajungi la un rezultat de exceptie. Nu apar reactii adverse, intrucat se folosesc ingrediente naturale.

6. Epilarea cu un epilator electric

Epilatoarele electrice folosesc un arc care prin invartire prind si smulg firele de par din radacina. Nu prea sunt eficiente in cazul firelor de par subtiri care ori se rup ori nu se smulg.

7. Inlaturarea firelor de par cu aparatul de ras sau crema depilatoare.

Aceste 2 procedee nu elimina firul din radacina si numai la suprafata, facand astfel posibila aparitia firelor de par mai mai groase sau mai rezistente numai dupa 2-3 zile.