4 meniuri ușoare și gustoase pe care să le încerci vara asta

Temperaturile ridicate din timpul verii pot fi perfecte pentru distracție și relaxare, dar mai puțin pentru gătit. Ultimul lucru pe care ni-l dorim atunci când afară este foarte cald este să stăm în bucătărie, însă uneori nu avem de ales. Mai jos vei descoperi câteva idei de rețete ușoare și gustoase, care te vor scoate din impas oricât nu ai chef sau nu mai știi ce să gătești.

1. Piept de pui la grătar cu legume 

Este aproape imposibil să nu înlocuiești cuptorul cu grătarul vara. Sunt o mulțime de rețete delicioase care se pot prepara astfel și multe dintre ele includ carnea de pui Transavia. O porție de piept de pui la grătar, de exemplu, este perfectă pentru un prânz rapid. Pentru 2 porții ai nevoie doar de 500 de grame de piept de pui și condimentele preferate. 

Taie carnea de pui în felii de aproximativ 2 cm grosime, condimentează-le după preferințe și pune-le pe grătarul încins (sau în tigaie grill) timp de circa 3 minute (2 minute pe o parte, 1 pe cealaltă). Servește-le cu o porție de salată de varză roșie și legumele preferate, pregătite tot pe grătar sau într-o tigaie. 

2. Salată grecească 

Salata grecească este alegerea perfectă pentru o cină delicioasă, ușoară, plină de vitamine și nutrienți. Pentru 4 porții ai nevoie de: 500 g de roșii, puțină ceapă roșie, 1 castravete mai mare, 1 ardei gras, măsline kalamata, 100 – 150g de brânză feta, sare și piper după gust, 2-3 linguri de ulei de măsline, 2-3 linguri oțet de vin roșu, o linguriță de oregano uscat și un cățel de usturoi ras. 

Toacă sau feliază toate legumele, condimentează cu sare și piper, adaugă cățelul de usturoi ras, oțelul și uleiul de măsline și amestecă bine. Așează într-un bol, adaugă brânza feta tăiată în bucăți mai mici și masa este gata. 

3. Salată cu tăieței de orez, pui și mango 

Aceasta este o altă rețetă perfectă pentru o cină rapidă. Pentru 2 porții ai nevoie de: 100 g de tăieței de orez vermicelli, 1 lime, ½ lingură de sos de pește, ½ lingură de miere, ½ lingură de ulei de susan, 150 g de carne de pui tăiată în bucăți mici (o poți prepara rapid în tigaie sau poți folosi carnea rămasă de la alte mese), 1 mango tăiat în felii subțiri, 10 g de coriandru și 1 ardei iute tăiat tot în felii subțiri. 

Pune tăiețeii într-un bol cu apă clocotită și lasă-i să se înmoaie timp de 15 minute. Între timp, combină sucul de lime, sosul de pește, mierea și uleiul de susan într-un bol mic și amestecă bine. După ce tăiețeii s-au înmuiat, clătește-i sub un jet de apă rece și pune-i într-un bol mare, alături de celelalte ingrediente. Toarnă deasupra dressingul preparat anterior și amestecă totul bine. Dacă este necesar, condimentează cu sare după gust și se poate servi. 

4. Paste cu pui și sos pesto 

Pastele sunt un preparat care te poate scoate oricând din impas. Pentru 4 porții, ai nevoie de 2 bucăți de piept de pui, ½ cană de sos pesto, 300 g roșii tăiate în bucăți mari, 1 lingură de ulei de măsline, 400 g de spaghete, 1 lingură de ulei de măsline, 1 lingură de oțet balsamic, sare și piper după gust, busuioc proaspăt. 

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, taie pieptul de pui felii, unge-l cu sos pesto și prăjește-l într-o tigaie. Adaugă roșiile, condimentează cu sare și piper și gătește timp de 10-15 minute. Când pastele sunt gata, strecoare-le și adaugă sosul pesto rămas și carnea de pui. Stropește cu puțin oțet balsamic și decorează cu busuioc.

Rețetele de mai sus sunt ușor de preparat, rapide și delicioase, ceea ce le face perfecte pentru un meniu de vară, când nu vrei să stai prea mult în bucătărie. Încearcă-le și tu data viitoare când nu mai știi ce să gătești. Cu siguranță le vei prepara și a doua oară!