4 lucruri de care să ții cont când cumperi un colțar

Dacă vrei să reamenajezi livingul sau să faci o mică schimbare de decor, poți opta pentru un colțar ca piesă de rezistență a încăperii în care te relaxezi sau petreci clipe frumoase alături de prieteni. 

Pentru că numărul variantelor disponibile în magazinele fizice sau online este copleșitor și îți îngreunează alegerea, îți arătăm care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont atunci când cumperi un colțar!

De ce să alegi un colțar pentru camera de zi?

Avantajul colțarului este că mobilează armonios livingul și oferă mai multe locuri pentru așezat decât o canapea. Colțarul poate fi poziționat în aproape orice loc din cameră, dar trebuie să ai grijă la forma acestuia, ca să nu blochezi vreun culoar de trecere sau vreo ușă. 

Colțarele sunt, de obicei, fabricate în următoarele configurații: de L (caz în care există o latură mai lungă, ori stânga ori dreapta), de U (cu laturile externe egale) sau circulare. 

Dacă ai un living de mici dimensiuni, ar fi bine să te gândești dacă, nu cumva, o canapea compactă ar fi mai adecvată. E drept că modelele de colțare cu trei locuri nu ocupă la fel de mult spațiu ca cele cu cinci sau șapte locuri, dar, cel puțin vizual, acaparează o suprafață mai mare.

Cum alegi colțarul potrivit

În funcție de stilul de amenajare

Dacă în casa ta predomină un stil modern, alege un colțar cu linii drepte, care oferă eleganță spațiului. Într-o locuință amenajată într-un stil clasic s-ar potrivi mai bine un colțar masiv, cu forme rotunjite. 

Găsești o mulțime de modele de colțare pentru living din gama Vivre, de unde poți alege, în funcție de dimensiune, culoare și tapițerie, piesa de mobilier care se integrează perfect în decorul livingului tău.

În funcție de culoare

Culoarea colțarului pentru living trebuie să se armonizeze cu paleta cromatică a încăperii și să vină în întâmpinarea preferințelor tale. Un colțar cu tapițerie din catifea roz va arăta nelalocul lui într-o cameră rustică, unde predomină lemnul și țesăturile naturale. 

Ori de câte ori ești în dubiu în privința culorii, amintește-ți că nuanțele neutre te scot din încurcătură. Mizează pe bej, gri și bleumarin dacă ți se pare dificil să găsești o culoare care se armonizează cu cromatica ambianței.

Dacă livingul este încăperea în care copiii își petrec des timpul, este recomandat să eviți colțarele în culori deschise, deoarece se vor murdări foarte repede. Pentru un plus de eleganță, alege perne decorative, care pot contrasta cu tapițeria unui colțar într-o nuanță închisă.

În funcție de tapițerie

Pentru a alege modelul optim de colțar, ține cont și de materialul din care este realizată tapițeria. Astfel, este indicat să alegi țesături de calitate, ușor de curățat și spălat (bumbac și alte fibre naturale). În egală măsură, poți opta pentru colțare din piele – totuși, acestea nu reprezintă o idee prea bună dacă ai un animal de companie. 

Analizează mai multe modele de colțare și fă măsurătorile cu atenție înainte să achiziționezi o piesă de mobilier voluminoasă, care va domina camera de zi.